10 dingen om te doen op Gran Canaria

10 dingen om te doen op Gran Canaria

Gran Canaria, dat oorspronkelijk in het Engels “Eiland van de Honden” betekent, is het op een na dichtstbevolkte eiland van de Canarische Eilanden. Gran Canaria is een pittoresk eiland gelegen langs de kustlijn van Afrika in de Atlantische Oceaan en is een van de meest populaire toeristische bestemmingen van Spanje. Hier zijn 10 geweldige dingen om te doen voor de lol tijdens een bezoek aan het eiland.

Arukas rum drinken

De mensen van Gran Canaria verbouwen al meer dan 500 jaar suikerriet, wat heeft geleid tot de productie van Arucas rum. Drink bij een bezoek aan Gran Canaria de wijdverbreide rum in smaken variërend van koffie tot bananen.

Vier het carnaval

Carnavalsoptocht langs het stadsstrand van Las Canteras in Las Palmas de Gran Canaria, Spanje

Gran Canariërs houden van goede feesten en doen meer moeite om festivals en kermissen te organiseren. Het jaarlijkse carnaval van Gran Canaria is het grootste evenement op het eiland. Dit festival wordt jaarlijks in februari gehouden en biedt een verscheidenheid aan activiteiten. Ga deelnemen aan minimaal één van de evenementen tijdens carnaval.

Wandelen in de voetsporen van Christoffel Columbus

Volgens de legende bezocht Christoffel Columbus in 1492 het Casa Museo de Colon op Gran Canaria. De Canarische architectuur in dit gebied is vorstelijk. Hier is een imitatie van de toeristenbootcabine La Niña van Christoffel Columbus.

Studie van oude schilderijen in de grot

Het Cueva Pintada Museum is gevestigd in een archeologische vindplaats die dateert uit de Middeleeuwen. Bovenin het museum zie je schilderijen uit de paleolithische periode. Deze schilderijen verbeelden een manier van leven vóór de kolonisatie door Europeanen.

Surfen bij Pozo Izquierdo

Surfer in de golf bij Las Palmas de Gran Canaria

Pozo Izquierdo heeft een kustlijn die geliefd is bij surfers. Als je voor de eerste keer op bezoek bent, kun je achterover leunen en kijken naar de surfers in actie of je aanmelden voor surfles bij de surfschool. Je zult verslaafd raken.

Kijk naar de sterren

Gran Canaria heeft een benijdenswaardige positie op de evenaar. Gran Canaria is een van de beste plekken op aarde om sterren te kijken. Bezoek de Temisas Astronomic Astronomy en bewonder de sterren.

Maandwandeling op Roque Nublo

Roque Nublo is een van de hoogste punten van Gran Canaria. Als je van een adrenalinestoot houdt, bezoek dan dit bijna-maanlandschap. Klimmen naar de top van Roque Nublo is niet zomaar een wandeling in het park, maar een hele belevenis.

Duik in het onderwaterleven

Duiker en vissen onder water

De meest interessante en geweldige activiteit op Gran Canaria is duiken. Gran Canaria heeft een ongelooflijk rijk onderwaterleven. Het enige wat je hoeft te doen is in het helderste water duiken en dicht bij de verbazingwekkende verscheidenheid aan zeeleven komen.

Caldera de Bandama wandeling

Caldera de Bandama heeft de vorm van een Jurassic kom. Met een diepte van 200 meter en een breedte van 1000 meter is het perfect voor een once-in-a-lifetime wandelparcours. Draag stevige laarzen en blijf gehydrateerd om deze krater te beklimmen.

Kamelen ritje over de zandduinen

Bezoek Maspalomas en rijd op een kameel over gouden zandduinen. De reis zal je het gevoel geven een Arabische koning of koningin te zijn. Als de hitte ondraaglijk wordt, zoek dan een schuilplaats in de vuurtoren van Maspalomas.

Reageer op dit bericht