De 10 gekste stranden ter wereld

Playa Del Amor in Mexico

Overal ter hele wereld vind je de mooiste stranden. Maar er zijn ook hele gekke stranden vol met pinguïns of alleen maar glas. Brrr.. Bekijk deze 10 maar eens!

10. Boulders Beach in Californië

Boulders Beach in Californië

Dit strand wordt bezet door honderden Afrikaanse pinguïns. Probeer hier je handdoekje maar eens neer te leggen.

9. Xinghai Beach in China

Xinghai Beach in China

Over drukke stranden gesproken, ga maar eens naar dit gezellige strand in China. Een van de meest drukke stranden ter wereld.

8. Glass Beach in Californië

Glass Beach in Californië

Normaal is glas op een strand niet iets waar je overheen wilt lopen, maar op Glass Beach doe je niets liever. Dit strand ligt bezaait met gekleurd en wit glas dat door de zee helemaal glad gemaakt is.

7. Hyams Beach in Australië

Hyams Beach in Australië

Hyams Beach ziet er op zich niet gek uit, maar wat het zo bijzonder maakt is het zand. Dit zand zou het meest witte zand ter wereld zijn. Tijd om het zelf te beoordelen!

6. Gulpiyuri Beach in Spanje

Gulpiyuri Beach in Spanje

Wandelend door de heide zie je een strand, alsof het een oase middenin een groen veld is. Dat is wat Gulpiyuri Beach is.

5. Punaluu Beach in Hawaii

Punaluu Beach in Hawaii

Je kunt wel het meest witte strand ter wereld hebben, maar er is ook zoiets als het meest zwarte strand. En die vind je hier op Hawaii.

4. Hot Water Beach in Nieuw-Zeeland

Hot Water Beach in Nieuw-Zeeland

Neem een schep mee als je naar Hot Water Beach gaat in Australië. Iedereen maakt hier zijn eigen warme zwembadje, waar het water 40° kan worden door de warmte die hier diep uit de grond komt.

3. Maho Beach in Sint Maarten

Maho Beach in Sint Maarten

Zet je parasol goed vast en doe je zonnebril op, want hier vliegen de vliegtuigen letterlijk over je hoofd. Het vliegveld Prinses Juliana Airport ligt direct naast dit strand, waardoor ze erg laag komen aanvliegen om te landen.

2. Zlatni Rat in Kroatië

Zlatni Rat in Kroatië

Dit strand ziet er nooit hetzelfde uit. Door het getij, de stroming en de wind heeft dit strand in Kroatië steeds een andere vorm. Normaal gesproken is het driehoekig, maar het kan er ook uitzien als een kromme boog.

1. Playa Del Amor in Mexico

Playa Del Amor in Mexico

Dit is een strand dat per ongeluk is ontstaan doordat de Mexicaanse overheid in 1960 hier bommen ging testen. De enige manier om hier te komen is door een lange onderwater tunnel vanaf de Grote Oceaan. Durf jij het aan?

Reageer op dit bericht