10 redenen voor een citytrip Boedapest

Boedapest is de ruim tweeduizend jaar oude hoofdstad van Hongarije. Een sfeervolle stad vol historie, cultuur en vele verrassingen voor een laag budget. Een citytrip Boedapest biedt veel unieke hoogtepunten waar geen enkele andere Europese stad aan kan tippen. Lees nu 10 redenen waarom jij deze trip in 2016 moet maken.

1. Omdat je hier een duik kan nemen in één van de vele wereldwijd beroemde badhuizen die de stad rijk is.

2. Omdat een bootcruise op de Danube schitterend panoramische beelden van Buda en Pest levert.

3. Omdat een bezoek aan het wereldberoemde Opera House eigenlijk op iedereen zijn bucket list zou moeten staan. Toen het gebouw opende in 1884 was het zo’n enorm spektakel dat het enthousiaste publiek de beveiliging omver rende om een glimp op te vangen van dit gebouw.

4. Omdat de heerlijke Hongaarse keuken een zeer variërend aanbod heeft met voor ieder wat wils. Zo kan je in de Centrale Markthal terecht voor traditionele hapjes en boodschappen. Maar de echte smaakmaker tijdens de maaltijd is de authentiek Hongaarse wijn.

5. Omdat het schitterende Parlementsgebouw tot één van de fraaiste monumenten ter wereld behoort en voor mooie vakantiefoto’s zorgt.

6. Omdat een wandeling langs de Andrassy Avenue je zal doen inzien waarom Boedapest vaak het Parijs van het Oosten wordt genoemd.

7. Omdat je hier kan feesten in  een ruïne. Deze unieke ervaring beleef je alléén in Boedapest. Hier zijn oude ruïnes omgetoverd tot clubs, pubs, restaurants en meer. Historisch plezierig.

8. Omdat  Boedapest, geheel terecht, gekroond is tot Meest Verwelkomende Europese stad.

10. Omdat in Boedapest de perfecte combinatie van historisch oud en nieuw modern heerst.

10. Omdat Boedapest één van de goedkoopste (als niet de allergoedkoopste) bestemmingen is van Europa. Zo kan je met een klein budget een grootse citytrip beleven.

Reageer op dit bericht