10 redenen voor een vakantie Corfu

Bij beelden van tropische oorden, parelwitte stranden en helder water, denken veel vakantiegangers aan de eilanden van het Caribisch gebied of Zuidoost-Azië. Zo ver hoef je niet altijd te gaan. Ontdek nu Corfu, de tropische parel van Europa. Lees tien redenen om naar Corfu te gaan voor jouw volgende vakantie.

1. Dat de stad Corfu door Unesco op de werelderfgoedlijst is opgenomen geeft je waarschijnlijk al een idee over de schoonheid van deze pittoreske stad met invloeden uit haar Venetiaanse, Franse en Britse verleden.

2. Na een dag op het strand kan je genieten van Corfu’s prijswinnende Corfu Beer en vers gevangen vis uit het Korission meer.

3. Je kan de spectaculaire grand gala scene uit James Bond: For Your Eyes Only naspelen in het Achilleon Paleis dat in opdracht van Princes Sissy van Oostenrijk is gebouwd.

4. Corfu haar adembenemende stranden, grotten, uitzichten, zonsondergangen en helderblauw water zijn met geen enkel ander eiland uit de Mediterrane zee te vergelijken.

5. Het eiland biedt het hele jaar door aangename temperaturen en eindeloos veel zonneschijn.

6. Autohuur Corfu biedt de ideale mogelijkheid om het eiland op je eigen gemak te verkennen en her en der te stoppen voor een picknick of duik in zee.

7. Het excursieaanbod op het eiland is erg groot. Of je nu op zoek bent naar avontuur, een dagje uit met het gezin of een cultureel of historisch uitje, er is voor ieder wat wils.

8. Corfu staat bekend om haar relaxte levensstijl. Wil je echt tot rust komen, kies dan voor dit vredige eiland en waan je in het leven van de ‘locals’.

9. Corfu is een (relatief) goedkope bestemming. Met een klein budget kan je je hier al veel veroorloven. Van lekker eten en drinken tot uitgebreide excursies.

10. Je kunt nu voor maar € 250 tijdens de zomer naar deze topbestemming met vliegtickets Corfu van Aegean Airlines.

Reageer op dit bericht