10 wel héél goede redenen waarom Peru op jouw bucketlist mag komen

Kust, bergen, jungle én woestijn… Peru is een land van diversiteit. Je reist hier van de bevroren toppen in de Andes naar de jungle in de Amazone. Deze diversiteit vind je niet alleen in de natuur, maar ook in de mengelmoes van culturen. Jij ervaart hier de interessante mix van het moderne en inheemse leven. Wij geven je 10 wel héél goede redenen waardoor jij Peru op je wishlist wilt zetten.

10 x Peru op je bucketlist

Een reis naar Peru geeft jou de kans om de rijke Zuid-Amerikaanse cultuur te ervaren en diverse landschappen te zien. Maak jij een onvergetelijke reis naar Peru na het checken van deze 10 redenen?

#1. Archeologische vindplaatsen zoals Machu Picchu De geschiedenisliefhebber zal in Peru niet uitgekeken raken. Duik de historie in met de bekende trek naar de oude Inca-stad Machu Picchu. Maak een meerdaagse tour door het tropisch regenwoud of bezoek met de bus dit wereldwonder. Reken op spectaculaire uitzichten, ruïnes en tropische planten en dieren. Maak jij die lama-selfie hier? Het geliefde Cuzco is meestal het vertrekpunt, wat overigens op zich al een indrukwekkende locatie is (zie reden #7).

#2. Goddelijk eten Peru is zes jaar op rij uitgeroepen tot ‘beste culinaire bestemming ter wereld’. En dat gebeurt niet zomaar! Dé plek om kennis te maken met de Peruaanse keuken is de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika: Lima. Verwacht hier gastronomie van wereldklasse en denk dan aan een smeltkroes van smaken en culturen. Wat je zeker moet proberen is het nationale gerecht ceviche. Verder zie je veel gerechten met (zoete) aardappel, quinoa, avocado en mais op je bord terug. Peru is de place-to-eat. Buen provecho!

#3. Diversiteit Als je op zoek bent naar een divers land om doorheen te reizen, is Peru zeker een goede keuze. Je reist hier van de bevroren toppen in de Andes naar de jungle in de Amazone. Zo vind je hier kust, bergen, jungle én woestijn. Geniet van de natuur in Noord-Peru waar een ongerept paradijs van watervallen, kraakheldere meren, hoge pieken en valleien ligt. Reis daarna af naar Zuid-Peru voor avontuurlijke hoogtepunten zoals Machu Picchu, de Colca Canyon, sandboarden en het Titicacameer.

#4. Paradijs voor wandelaarsNatuurlijk staat Peru bekend om de wereldberoemde Inca-trail. In een paar dagen hike je naar deze prachtige, ooit verborgen en daarom zo bijzondere ruïnes. Maar er is meer wat dit land echt een paradijs voor wandelaars maakt. Zo kan je ook kiezen voor trekkings in het gebied van de Colca Canyon, Sacred Valley of Rainbow Mountain. Dus of jij nu voor de die hard trektocht gaat of voor een rustige wandeling; er zijn genoeg opties!

#5. Levendige culturele festivals In Peru worden ongeveer 3000 lokale feesten per jaar gevierd. En dat gaat altijd gepaard met kleurrijke kostuums en typisch Peruaanse tradities. Op feestelijke pleinen klinkt moderne muziek, afgewisseld met swingende meer traditionele volksmuziek. Vaak zijn de festivals van religieuze oorsprong. Als er één ding is dat de Peruanen goed kunnen, dat is dat wel feesten! Kleurrijke parades, muziek, dansen en lekkere hapjes en drankjes zijn genoeg redenen om zo’n festival niet te willen missen, toch?

#6. Prachtig wildlife Als je de diepe jungle van Peru induikt, is de kans groot dat je wildlife spot. Tapirs, zwarte kaaimannen en zeldzame reuzenotters bijvoorbeeld. Wie geluk heeft ziet zelfs een jaguar. Bezoek jij de Peruaanse Amzone? Hier spot je de roze rivierdolfijn.Wist je ook dat Peru rijk is aan meer dan 1.000 vogelsoorten? Wat dacht je van de Colca Canyon waar je met geluk tientallen zwevende condors boven je hoofd ziet vliegen? En dat in een omgeving waar je wilde lama’s en alpaca’s ziet rondgrazen. Sluit af met een bezoek aan de hotsprings, die vaak onderdeel van de trip naar de Colca Canyon is. Je bezoekt deze prachtige plek vanuit Arequipa.

#7. Leuke en indrukwekkende steden zoals Cuzco en LimaCuzco is slechts een voorbeeld van Peru’s leuke steden. Loop door de wirwar aan straten en begroet Inca-vrouwtjes die met hun alpaca’s onderweg zijn. Cuzco’s inwoners zijn gekleed in felgekleurde gewaden. Prachtig om te zien! Op de San Pedro-markt bestel je zelf samengestelde sapjes. Uiteraard probeer je ook lokale gerechten zoals het vleesgerecht ‘lomo saltado’. En ’s avonds geniet je van een waanzinnig uitzicht vanaf Plaza de Armas. Je kunt blijven kijken naar alle lichtjes in de bergen vanuit de stad. Bezoek zeker ook Peru’s grootste metropool Lima voor talloze musea, historische gebouwen, catacomben, een bruisend uitgaansleven en hippe wijken zoals Miraflores.

#8. Extreme sporten  Als jij op zoek bent naar wat actie en spanning, is Peru de uitgelezen reisbestemming voor jou. Van sandboarden in de woestijn, surfen aan de kust, raften op de rivieren tot een van de bergen beklimmen… Genoeg opties om er een spannende reis van te maken.

#9. Peruaanse gastvrijheid Naast dat Peruanen van een feestje houden en trots zijn op hun land, zijn ze vooral supervriendelijk en gastvrij. Familie is erg belangrijk voor het Peruaanse volk. Elke gelegenheid om samen te komen wordt dan ook benut. De kans is groot dat jij wordt uitgenodigd door locals om mee te eten. Ze zijn gek op gezellig eten en delen dat graag met familie en nieuwe vrienden zoals jij.

#10. Een betaalbare ervaring Tot slot is Peru een goede keuze voor de reiziger met een kleiner budget. Zo zijn vliegtickets naar Lima betaalbaar, is het land zelf niet erg duur en zijn er low-budget verblijven voor backpackers. Vervoer in Peru hoeft ook niet duur te zijn, jij pakt gewoon de lokale bussen of de boot. Wel zo avontuurlijk!

Start je rondreis Peru in…

Heb jij nu nog een reden om níet naar Peru te gaan? Wij kunnen het ons lastig voorstellen. Peru is intrigerend, divers en bijzonder. Dat maakt het een heerlijk land om doorheen te reizen. Ontdek jij de wonderen van Peru?

Reageer op dit bericht