5 redenen waarom jij naar Singapore moet

Spectaculaire lichtshows, straten die spik en span zijn, moderne wolkenkrabbers en perfect onderhouden tuinen. Singapore is een bijzondere bestemming met vele bezienswaardigheden. Het beroemde Marina Bay Sands Hotel, met ’s werelds grootste infinity pool op de 57ste verdieping. De overdekte tuinen van Cloud Forest. En de gezellige wijken Little India en Chinatown. Maar waarom moet jij die vliegtickets naar Singapore nou écht boeken? Wij geven je vijf redenen waarom je deze Aziatische topbestemming absoluut niet mag overslaan!

#1 De grootste, hoogste en langste

De Republiek Singapore behoort tot de rijkste landen ter wereld. En dat merk je. Alles is schoon, goed onderhouden en de stad staat vol met luxe hotels. Het land steekt veel geld in bijzondere architectuur. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het lotusvormige ArtScience Museum en bewonder het opvallende Marina Bay Sands Hotel. Het kleinste land van Azië houdt ook van grootse attracties. Zo staat er in Singapore de grootste fontein ter wereld, hebben ze de langste infinity pool ter wereld én de hoogste indoor-waterval ter wereld.

 #2 Groen, groen en nog eens groen

Singapore behoort niet alleen tot de rijkste landen ter wereld, maar ook tot de groenste. De Aziatische metropool is voor bijna de helft (!) bedekt met natuur. Singapore heeft vele parken, tuinen en plantenhuizen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Botanische tuinen, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staan of ga naar het bijzondere Cloud Forest. In deze laatste attractie wandel je door een mistige overdekte koepel, langs bergen vol bijzondere planten en metershoge kletterende watervallen.

 #3 Chinees, Indiaas of toch Arabisch?

Nu je het groen in de stad hebt bewonderd, ga je lekker eten in een van de culturele wijken van Singapore. In de stad vind je Chinatown, Little India en de Arabische wijk Kampong Glam. In Chinatown slenter je door de smalle straatjes met vrolijk gekleurde gevels en eet je natuurlijk de lekkerste dumplings. Little India is de meest authentieke wijk van de drie. Je krijgt hier echt het gevoel even in India te zijn. Vrouwen in sari’s, slangenbezweerders, Indiase muziek en kruidige geuren van verse curry’s. Eet je liever Arabisch? Dan moet je in Kampong Glam zijn. Ook shop je hier echte Marokkaanse vloerkleden, leren tassen en prachtige lampen.

 #4 Lights everywhere

Na het eten bewonder je een van de gratis lichtshows in de stad. De meest spectaculaire show, aanschouw je in Marina Bay. Het schouwspel duurt ongeveer vijftien minuten. Je bekijkt deze het beste vanaf de kade aan de overkant van het Marina Bay Sands Hotel. Vanaf hier zie je niet alleen de lasers die oplichten vanaf de gebouwen, maar ook de bijzondere fonteinen. Loop ’s avonds ook tussen de iconische Supertrees bij Gardens by the Bay. Deze bijzondere architectonische bomen komen in het donker tot leven met een betoverende licht- en geluidsshow.

 #5 De eilanden van Singapore

De volgende dag ga je naar een van de eilanden van Singapore. Wist jij dat het land uit maar liefst 63 eilanden bestaat? Naast het hoofdeiland heeft het land nog 62 andere eilanden. De bekendste zijn: Sentosa, Pulau Ubin en Jurong. Sentosa is een ideale plek voor een dagje strand. Het eiland heeft ook een waterpretpark, een Adventure Park en lasershows. Op Pulau Ubin kom je juist tot rust en fiets je in een dag het eiland rond. Liever vogels spotten? Ga dan naar het Bird Park in Jurong. Hier spot je een van de grootste collecties kleurrijke exotische vogels ter wereld.

Genoeg redenen om naar Singapore te gaan toch? Boek dan nu je vliegtickets.

Reageer op dit bericht