5 tips voor jouw vakantie in Alicante

Smalle straatjes vol gekleurde huizen en vrolijke bloemen, een imposant historisch kasteel boven op een berg en een prachtig zandstrand aan een azuurblauwe zee. Dat is Alicante. De stad in Spanje is compact en makkelijk te voet te verkennen. En dat is precies wat we gaan doen. Wij hebben vijf tips voor een perfecte dag tijdens je vakantie of stedentrip in Alicante. Al deze highlights zijn op loopafstand. Ga je mee?

#1 Bezoek Castillo Santa Barbara

Je begint je vakantie in Alicante met de bekendste bezienswaardigheid: het kasteel Santa Barbara. Deze oude vesting uit de negende eeuw, ligt bovenop de berg Monte Benacantil en is vanuit de hele stad zichtbaar. Loop over het wandelpad, door dennenbossen en langs uitgestrekte parken naar de top. Eenmaal aangekomen, word je beloond met een spectaculair uitzicht over de stad en de Middellandse Zee. De wandeling duurt ongeveer een uur, dus ga vroeg weg zodat het nog niet te warm is. Er is ook een lift voor mensen die liever hun energie sparen voor de rest van de dag.

#2 Shop bij Mercado Central

Nadat je het kasteel bewonderd hebt, struin je over de markt van Mercado Central. Deze markt is gevestigd in een prachtig oud gebouw uit 1921. Via de statige trap kom je de markthal binnen en dringen de geuren van verse vis, kruidige kazen en zoet fruit je neus binnen. Bij de kraampjes koop je allerlei versproducten, zoals brood, groenten, vlees, vis, kaas, fruit en bloemen. De locals doen hier op zaterdag massaal hun boodschappen dus verwacht dan lange rijen.

#3 Slenter door de straatjes van El Barrio

Van de markt loop je door naar de wijk El Barrio. Dit is misschien wel het mooiste stukje Alicante. Hier leiden smalle straatjes en steile trappen je langs witte huizen met gekleurde deuren, kleine stalen balkonnetjes en gevels bezaaid met felgekleurde bloemen. Verdwaal in de wirwar van straatjes en krijg dat ultieme Spaanse vakantiegevoel. Ouderen zitten op gekleurde stoeltjes voor hun huis, de was wappert in de wind en katten liggen te spinnen in de zon. Doordat de wijk op een heuvel ligt, heb je ook nog eens een mooi uitzicht over de stad.

#4 Luier op het strand van Playa del Postiguet

Na een lange dag slenteren is het tijd om uit te rusten! Tijdens een vakantie in Alicante luier je natuurlijk het beste op het strand. Playa del Postiguet is een negenhonderd meter lang zandstrand aan de voet van de berg Monte Benacantil. Het populaire strand wordt druk bezocht, maar is ondanks dat erg schoon. Wissel het zonnen af met een drankje bij een van de gezellige barretjes of eet heerlijke tapas bij de nabijgelegen restaurants.

#5 Flaneer over de Explanada de España

’s Avonds flaneer je over de prachtige boulevard van Alicante. Het zeshonderd meter lange pad bestaat uit meer dan zes miljoen marmeren tegels en is omringd door palmbomen. Het golvende patroon in rood, wit en blauw verwijst naar de Middellandse Zee. De promenade loopt dan ook langs de kust. Drink een drankje op een van de vele terrassen of shop leuke souvenirs. Het wordt nog iets gezelliger door de straatmuzikanten die traditionele Spaanse muziek spelen. Sfeertje hoor!

Heb jij al zin om door deze Europese stad in Spanje te slenteren? Check direct de goedkoopste vluchten voor Alicante en lees meer over de bezienswaardigheden, handig vervoer en het weer in deze zonnige stad. Vamos!

Reageer op dit bericht