5 unieke tips voor jouw stedentrip in Lissabon

Op stedentrip naar Lissabon willen we allemaal wel. Heerlijk een paar dagen genieten van zon, cultuur en de gezellige Portugese sfeer. Alle highlights in het centrum al eens gezien? No worries. Wij hebben de beste én meest unieke bezienswaardigheden in en rond Lissabon voor je klaargezet. Jij verveelt je geen moment tijdens je stedentrip in de zonnige hoofdstad van Portugal.

#5 Beleef de creatieve LX Factory

Zin in streetart, moderne kunst, hippe winkels en unieke eettentjes? Ga dan naar het terrein LX Factory even buiten het centrum van Lissabon. Waan je in de straatjes van deze creatieve hotspot en laat je inspireren door alle kunstwerken en het indrukwekkende uitzicht op de Ponte 25 de Abril (ook wel de Golden Gate-brug van Portugal). Bezoek de kleine winkeltjes en neem de tijd voor een smakelijke maaltijd. Deze bijzondere plek mag je niet missen tijdens je stedentrip. Meng je tussen de locals en aproveite!

Tip: ga op zondag en bezoek de openluchtmarkt. Lunch vervolgens bij Rio Maravilha (Rua Rodrigues de Faria 103) en ga shoppen in de hippe boekwinkel Ler Devagar in dezelfde straat. ’s Avonds hangt hier een gezellige sfeer met fijne muziek op de achtergrond.

#4 Cemitério dos Prazeres

Letterlijk vertaald heet deze begraafplaats het kerkhof van plezier. De naam is afkomstig van de wijk waar het in ligt, Prazeres. Sinds enkele jaren is deze aparte hotspot een veel bezochte plek. Het is er ook prachtig. Ga op onderzoek uit en loop langs de collectie van grafstenen, tombes en indrukwekkende beelden. De grote tombes hebben bijna iets weg van gotische minikerken. Kies voor een ultieme ervaring en volg een rondleiding. Je leert dan meer over de (duistere) geheimen van Lissabon. Durf jij het aan?

#3 Sprookjesachtig genieten even buiten Lissabon

Slechts 30 kilometer van Lissabon ligt het kleine stadje Sintra. Deze kleurrijke stad staat op de werelderfgoedlijst, en dat is niet zomaar. Sintra is namelijk echt net een sprookje, zó mooi. De stad is gelegen op een berg en wordt omringt door een bos. In het centrum vind je een oud kasteel en een prachtig paleis met betoverende architectuur.

Ga naar het Palácio da Pena voor wat royal vibes en loop over de met mos begroeide trappen van de Quinta da Regaleira voor een indrukwekkend uitzicht. Maak vervolgens een wandeling naar het Convento dos Capuchos. Dit kleine klooster ligt midden in een adembenemend mooi bos. Genoeg redenen dus om een extra dag aan je stedentrip te plakken voor deze bijzondere dagtrip.

#2 Loop over de roze straat in het centrum

Heh? Een knalroze straat? Jazeker! Niet alleen de huizen in Lissabon bestaan uit vrolijke kleuren, maar ook de straten. Voor deze unieke ervaring ga je naar Rua Nova Do Carvalho. Na het maken van die Instagram-waardige foto strijk je neer op een terras of duik je in een van de leuke barretjes. ’s Avonds kom je terug en ga je het bruisende nachtleven in.

#1 Ga naar een van de vele miradouros

Een foto met het uitzicht van Lissabon mag niet ontbreken in je collectie stedentrip-foto’s. De mooiste maak je op een miradouro. Miradouro is het Portugese woord voor uitkijkpunt. Je ziet dit woord overal terug op bordjes in de stad. Lissabon beschikt namelijk over vele uitkijkpunten waar je een waanzinnig uitzicht hebt. Volg een van de bordjes en laat je betoveren. Onze favoriete miradouros zijn de Miradouro da Nossa Senhora do Monte en de Miradouro de Santa Luzia.

Let op: een uitkijkpunt houdt vaak in dat je een stuk naar boven moet lopen. Na deze goede workout (spierpijn gegarandeerd) kom je aan op de miradouro en word je gelukkig wel beloond met een gaaf uitzicht over de stad.

Wanneer ga jij op stedentrip naar Lissabon? Er is een hoop te zien en te doen in de hoofdstad van Portugal. Vul je maag met de Portugese snack pastel de Nata en ga op avontuur in deze kleurrijke stad. Met deze unieke tips maak je er een echte bijzondere stedentrip van. Genieten wordt het zeker! Lees ook onze informatie over het weer, het vliegveld en de belangrijkste bezienswaardigheden in Lissabon.

Reageer op dit bericht