7 Europese bestemmingen die je dit jaar niet mag missen

In Europa vind je een tal aan mooie, avontuurlijke en adembenemende plekken om te ontdekken tijdens je reis. Wil je eens iets anders dan de gebruikelijke bestemmingen die vrienden en familie je aanraden. De Lonely Planet heeft de lijst “ Best of Europe 2017” opgesteld met de beste bestemmingen voor dit jaar die je absoluut niet mag missen!

Zagreb Kroatië

De meerderheid van de vakantiegangers die naar Kroatië gaan bezoeken de kustkant langs de Adriatische zee. Natuurlijk een heel mooi gebied, maar de hoofdstad is ook zeker een bezoekje waard. Ideaal voor een stedentrip of om te combineren met je strandvakantie. Bierliefhebbers zijn hier ook aan het goede adres en kunnen genieten van een ruime keuze aan verschillende speciale biersoorten.

Gotland, Zweden

Bij vele vast niet bekend, maar Gotland is zonder twijfel één van de mooiste plekken van Zweden. Het trekt jaarlijks veel toeristen en de populariteit is niet verwonderlijk als je kijkt wat Gotland te bieden heeft; volop zon, prachtige zandstranden, mooie historische dorpjes en een schitterende omgeving.

Galicia, Spanje

Honderden toeristen rijden op weg naar Santiago de Compostela langs de pelgrimsroute “Camino de Santiago”. Maar weinig mensen zijn zich ervan bewust dat deze noordwestelijke hoek van Spanje een prachtige mix van cultuur, lekker eten en een prachtig landschap heeft. Galicia is een uniek plekje met zijn eigen geschiedenis, maar ook eigen taal, unieke (doedelzak) muziek en vriendelijke inwoners.

Noord-Montenegro

Net als bij Kroatië, is het gedeelte aan de Adriatische kust het populairst van Montenergo, vooral veel cruiseschepen leggen hier aan. De andere delen van dit nog vrij onbekende vakantieland worden vrij wel over het hoofd gezien, al hoewel het enorm veel te bieden heeft. Het landschap in het Noorden van Montenegro wordt overheerst door indrukwekkende bergkloven, gletsjermeren en alpenweide. De Tara Canyon in Noord- Montenegro is, na de Grand Cayon, de diepste en langste Canyon ter wereld.

Leeds, Verenigd Koningrijk

In de afgelopen tien jaar is Leeds een steeds populairdere geworden, vooral voor degene die van een biertje en een goed uitgaansleven houden. Daarnaast zijn er genoeg winkeltjes, terrasjes, en goede restaurants waardoor Leeds een goede bestemming is voor mensen die graag Engeland bezoeken, maar Londen een beetje zat zijn. Ben je van plan in het voorjaar te reizen, houdt dan het jaarlijkse Leeds Indië Food http://leedsindiefood.co.uk/ in mei in je achterhoofd.

Alentejo, Portugal

Alentejo is één van de vijf regio’s van Portugal en ligt ten noorden van de Algarve. Met het oude kasteel op de klif, een prachtige kustlijn en een grote verscheidenheid aan culinaire ervaringen heeft Alentejo alles wat je maar kan wensen. Hoewel Alentjo dichtbij Lissabon ligt, is het nog geen toeristische trekpleister, maar wie weet duurt het niet lang meer voordat iedereen Alentejo heeft ontdekt.

Paphos, Cyprus

In de Romeinse tijd was Paphos de hoofdstad van Cyprus. Dit jaar is het uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa en zijn er verschillende culturele evenementen op het eiland. Als je op Paphos bent is het aan te raden een bezoek te brengen aan de Aphrodite Rock, de geboorteplaats van de godin, zo gaan de verhalen. Bovendien wemelt het van de historische bezienswaardigheden en indrukwekkende monumenten.

Reageer op dit bericht