Auto huren in… veelzijdig Zuid-Afrika

In onze eerdere reisblog over auto huren hebben we de top 5 autohuur-bestemmingen al aangekondigd. We gaven je tips en reisroutes voor de #5 Australië. En we vervolgen onze roadtrip nu met autohuur-bestemming #4… Zuid-Afrika. My favorite! Om optimaal te genieten van dit schitterende land is een auto huren een must. Ontdek de beste reistijd, prachtige reisroutes en belangrijke informatie voor het huren van een auto in Zuid-Afrika.

Als vrienden mij vragen waar ze op verre vakantie of gezinsvakantie naar toe moeten gaan, is mijn antwoord eigenlijk altijd Zuid-Afrika. Ik ben er al meerdere malen geweest en er valt elke keer echt wat nieuws te ontdekken. Qua landschappen en klimaten is het redelijk vergelijkbaar met Australië, maar dan met een bonus: de safari-experience. En alsof dát nog niet genoeg is, maakt de gunstige koers van de rand een vakantie in Zuid-Afrika ook nog prima betaalbaar.

Wat is de beste reistijd voor Zuid-Afrika?

Een auto huren kan bij elk vliegveld en in elke grote stad. De kerstvakantie is een mooie tijd om in Zuid-Afrika een auto te huren. Zuid-Afrika is het hele jaar trouwens goed te bereizen. Het voorjaar (eind september – begin december) is een mooie tijd waarbij de prachtige bougainvillea aan de Garden Route in volle bloei staan. Je hebt nog kans om walvissen te spotten én de temperaturen in het hele land zijn aangenaam. In onze winter lopen de temperaturen aardig op en is een verblijf aan het strand een welkome afwisseling. In het noordelijke deel van Zuid-Afrika kan het ook tropisch warm worden. Vanaf april gaan de temperaturen weer naar beneden en is er zeker aan de zuidkust kans op neerslag. De bomen verliezen hun bladeren waardoor wild spotten in het Krugerpark bijvoorbeeld wel een stuk gemakkelijker gaat.

  Auto huren in Zuid-Afrika: route ‘Go wild’

Ben je op zoek naar dé ultieme gezinsvakantie? Vlieg dan naar Johannesburg en huur een auto om onderstaande reisroute te volgen. Deze rondreis met je huurauto is het hele jaar mogelijk en is geschikt voor alle leeftijden. Vanaf de luchthaven rijd je met je huurauto binnen een uur naar Pretoria. Als je ’s avonds aankomt, raden we je eerst een overnachting bij de luchthaven aan. Het is dan donker, tevens onbekend terrein en je moet ineens links rijden. Pretoria is de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika en je ziet dit duidelijk terug in de imposante regeringsgebouwen. In het centrum vind je het Voortrekkersmonument, misschien wel de grootste highlight van de stad.

Vanuit Pretoria rijd je via de prachtige panoramaroute richting Krugerpark. Overdag rijd je met de huurauto door het Krugerpark en ’s avonds overnacht je in Hazyview. Óf je boekt een overnachting op de diverse campsites voor het ultieme Out of Africa-gevoel. Je rijdt dan zelf rond om wild te spotten en ’s avonds organiseert jouw lodge gamedrives om roofdieren in actie te zien. De volgende stop is gastvrij Swaziland, met haar unieke Swazi-cultuur.

Vervolg je route in de richting van Hluhluwe en St. Lucia. De omgeving nodigt uit tot een verblijf van minimaal twee nachten. Zo spot je er neushoorns, maak je een bootsafari en aan de kust zijn er snorkel- en duikexcursies mogelijk bij Sodwana Bay. Na enkele dagen rijd je met je huurauto in de richting van de Drakensbergen. Deze unieke en ruige bergketen heeft prachtige wandelmogelijkheden. Ook zijn er nog rotstekeningen van 20.000 jaar geleden te bewonderen. Geniet hier nog even van rust en natuur voordat je je huurauto weer inlevert voor je terugvlucht.

Route ‘Go Wild’ samengevat (12 dagen)

Boek jouw voordelige vliegtickets naar Johannesburg vanaf € 409 p.p.*

 Auto huren: route ‘Beleef Zuid-Afrika’

De kerstvakantie is een mooie tijd om een auto te huren in Zuid-Afrika. Het is dan volop zomer en ook aan de kust is het dan heerlijk vertoeven. Start jouw reis in Johannesburg en haal je huurauto op bij een autoverhuurmaatschappij op de luchthaven. Vanaf Johannesburg rijd je binnen 1 uur naar Pretoria en via de Panoramaroute ben je binnen 6 uur met je huurauto bij het beroemde Krugerpark. Boek je verblijf in het Krugerpark zelf, zodat je optimaal geniet van de natuur én het wild. Je mag met je huurauto zelf overdag door het park rijden om wild te spotten. Je stopt voor een maaltijd bij één van de vele campsites.

Vervolg je reis met je huurauto richting het gastvrije koninkrijk Swaziland, waar je je even in een andere wereld waant. Rijd dan verder richting St. Lucia waar je nijlpaarden en krokodillen spot en mooie snorkel- en duiktochten maakt. Houd je van bergen, hiken en avontuur? Dan zijn de Drakensbergen jouw terrein. Zoek je liever de kust op, dan is de omgeving van Durban, bijvoorbeeld Umhlanga erg mooi om even te verblijven. Als je maar twee weken vakantie hebt, raad ik je aan om van Durban naar Port Elizabeth te vliegen in plaats van te rijden. Je levert je huurauto dan in Durban in en bij aankomst in Port Elizabeth huur je weer een auto. Je betaalt wel een enkele reis toeslag, om je huurauto in te leveren op een andere locatie, maar je bespaart ook tijd…

Je vervolgt de route via St. Francisbaai en Plettenbergbaai. Wie weet spot je hier net als ik wel grote scholen dolfijnen bij de kust. Dat is het prettige van een auto huren. Je stopt wáár en wannéér je maar wilt en álles is een verrassing! Een verblijf in de kustplaats Knysna is ook de moeite waard. Zodra je de groene kustlijn verlaat, tref je een heel ander, droger landschap. Zoals de omgeving van de bekendste plaats om heel veel struisvogels te zien: Oudtshoorn.

Op weg naar Kaapstad kom je nog langs historisch Swellendam en overnacht je aan de kust, bij Hermanus. Van juni tot november zijn hier walvissen te zien, maar ook daarna is het nog een gezellig kustplaatsje om een nacht te verblijven. In de omgeving van Kaapstad liggen de mooie historische plaatsen Stellenbosch en Franschhoek. Laat je verrassen door de schitterende omgeving, prachtige gebouwen, heerlijke gerechten én de lokale wijnen! Bezoek wijnhuizen als Delaire Graff of Tokara voor een heerlijke lunch (reservering verplicht).

Sluit je reis af in Kaapstad of aan een van de stranden, zoals aan Bloubergstrand of Camps Bay. Op de Tafelberg maak je de beste selfies en ben je niet bang voor een flinke uitdaging? Ga in plaats van met de kabelbaan eens hiken! Breng ook een bezoek aan Robbeneiland. Kaap de Goede Hoop bereik je ook gemakkelijk met je huurauto. Bekijk de blog met de must-do’s van Kaapstad voor nóg meer leuke plannen.

Lever je huurauto aan het eind van je reis in op de luchthaven van Kaapstad. Het is natuurlijk ook mogelijk om in Kaapstad te starten en te eindigen in Johannesburg. Geniet die reis!

Boek jouw voordelige vliegtickets naar Kaapstad vanaf € 536 p.p.*

Route ‘Beleef Zuid-Afrika’ samengevat (21 dagen)

Belangrijke informatie voor een auto huren in Zuid-Afrika: 

Ben je al benieuwd naar de #3 bestemming om een auto te huren? We vliegen van Zuid-Afrika naar de Verenigde Staten waar we landen in de staat Florida en de huurauto al voor ons klaar staat…

* Dit zijn de vanaf-prijzen op het moment van plaatsen van de blog. Deze veranderen constant dus check de site voor de meest up-to-date tarieven.

Reageer op dit bericht