Auto huren? Wij helpen je op weg!

Waar ga jij een auto huren deze winter? Het zal je niet verbazen dat veel Nederlanders ons kikkerlandje in de winter verruilen voor een sneeuw- of zonbestemming. Reizen zit in onze genen, het is een deel van ons leven geworden. Als je nieuwe plekken wilt ontdekken dan is een auto huren dé manier om dit te doen. Heb je nog geen vakantieplannen deze winter, maar ontdek je graag een nieuwe bestemming per auto? Wij geven jou de komende weken tips en inspiratie voor dé 5 autohuur-bestemmingen van deze winter. 

Waarom een auto huren?

Dit zijn de redenen waarom je écht een auto wilt huren:

Welke autotypes kan ik huren?

Kies uit verschillende autotypes bij de autoverhuurlocaties. Naast de keuze voor kleine, intermediate (compacte en middelgrote) en grote auto’s, kies je bij veel autoverhuurlocaties ook tussen specifieke autotypes zoals stationwagens, premium auto’s (luxe of speciale autotypes), personenbusjes of SUV’s. Heb je altijd al in een cabrio willen rondrijden? Dan is dít jouw kans om die droom werkelijkheid te laten worden.

Waar een auto huren?

Heb jij je vliegtickets al geboekt en wil je er goedkoop een auto bij huren bij een gerenommeerd autoverhuurkantoor? Vind jouw goedkope deal voor een huurauto bij meer dan 53.000 locaties wereldwijd. Zorg ervoor dat je op tijd je autohuur regelt. Heb je nog geen idee waar je ter wereld je allemaal een auto kan huren? Laat je de komende tijd inspireren door onze blogs over auto huren. We geven je tips en informatie over de mooiste en populairste autobestemmingen van deze winter.

Dit zijn dé top 5 autohuurbestemmingen van deze winter:

Auto huren op tijd regelen voor de beste deal

In de meeste gevallen is het goedkoper om je autohuur (ver) van tevoren te regelen. Verzeker jezelf van volop beschikbaarheid in de gewenste categorie autohuur. Voorkom teleurstelling dat de door jouw gekozen categorie niet meer te boeken is of dat er helemaal geen auto’s beschikbaar zijn. Dat laatste heb ik ooit zelf ervaren en dit bezorgt je onnodig veel stress. Dat wil je natuurlijk niet en al helemaal niet wanneer je op reis gaat.

Auto huren en voorwaarden vergelijken

Ga je een auto huren, dan wil je weten wat de voorwaarden zijn zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Rentalcars vergelijkt voor jou alle autoverhuuraanbieders in een overzicht. Selecteer het gewenste autotype bij een specifiek autoverhuurkantoor en klik op belangrijke informatie. Elke autoverhuuraanbieder hanteert andere voorwaarden dus het is goed om de verschillende voorwaarden met elkaar te vergelijken.

Voorwaarden van autoverhuur en extra’s 

Sowieso is het slim om altijd eerst de algemene huurvoorwaarden te checken. Hierin staan meer details over wat is inbegrepen in de prijs van de autohuur. Vergelijk bij het kiezen van de beste autohuuroptie dan ook de informatie over:

Wat heb je nodig om een auto te huren?

Zorgeloos een auto huren

Een creditcard op naam van de hoofdbestuurder is bijna altijd verplicht. Waarom? Omdat er vaak een borg vereist is voor het huren van een auto. Deze borg wordt alleen op de creditcard ingehouden als er een probleem is ontstaan tijdens de autohuur. Heb je schade aan je auto en ben jij hier verantwoordelijk voor? Dan worden deze kosten op de creditcard ingehouden. Hoewel bij de meeste autoverhuurmaatschappijen automatisch een aantal basisverzekeringen inclusief zijn, wordt niet altijd alle schade gedekt. Bovendien dekt jouw eigen autoverzekering geen huurauto’s. Lees daarom altijd eerst de voorwaarden van de autoverhuuraanbieder goed door.

Rentalcars biedt jou tijdens het maken van je reservering de extra optie ‘dekking met volledige bescherming’. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent en hoef je ter plaatse geen verzekeringen meer af te sluiten bij het autoverhuurkantoor. Wel zo handig en duidelijk. Leest altijd eerst de volledige polisvoorwaarden. Ga je een auto huren in de Verenigde Staten? Dan kan je gebruik maken van de RentalCover.

 Hoe oud moet je zijn om een auto te huren?

De meeste autoverhuurbedrijven hebben als regel dat bestuurders tussen de 21 en 70 jaar oud moeten zijn. Ben je jonger of ouder, dan gelden afwijkende voorwaarden en betaal je mogelijk een toeslag. Deze voorwaarden verschillen per verhuurder en per bestemming. Het kan zijn dat je óf geen auto mag huren óf dat er een toeslag geldt.

Dé tips om te besparen op auto huren

Timing: boek je autohuur op tijd en bespaar!
Brandstofbeleid: niet van plan om veel te rijden? Een vol-tot-vol-brandstofbeleid kan jou veel geld besparen.
Locatie: voor het gemak is het ophalen van je huurauto op een luchthaven het beste. Maar het ophalen van de huurauto buiten de luchthaven door middel van een shuttlebus kan veel goedkoper zijn.
Bagage: reis je met een klein gezelschap en/of neem je weinig bagage mee? Dan kan je flink besparen door een klein autotype te reserveren.

Met deze bespaartips in the pocket hoeft een auto huren helemaal niet zo duur te zijn en ga jij voordelig de weg op! Wij tellen dé autohuurbestemmingen af en beginnen met de #5: Australië! Benieuwd? We geven je de mooiste reisroutes en tips over auto huren Australië in het volgende blog. Let’s hit the road! 

Reageer op dit bericht