Bangkok op de fiets

Een vliegticket naar Bangkok is vaak onderdeel van een verdere rondreis door het prachtige, afwisselende Thailand. Bangkok mag vanwege haar diversiteit zeker niet in je rondreis ontbreken. De stad is indrukwekkend, chaotisch maar bovenal een mooie mix tussen west en oost.

Ga op eigen houtje langs de bekende tempels of zoals de Thai zelf zeggen een “Wat”. Tempels die je niet mag missen in Bangkok zijn: Wat Phra Kaew met de smaragd groene boeddha, de Wat Po met de liggende boeddha en de tempel van de Dageraad, de Wat Arun.

Bangkok is meer dan gouden tempels, smog en drukte. Met een georganiseerde fietstocht kun je de verborgen verschillen in deze metropool goed ontdekken. Ik kan met zekerheid zeggen, een fietsbeleving die je niet snel zult vergeten.

Tijdens mijn verblijf heb ik een fietstocht via Recreational Bangkok Biking gemaakt waar ik met een groep in vier uur langs een paar bijzondere plekjes heb mogen ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan een lokale tempel en een sweatshop. Erg bijzonder vond ik het korte boottochtje via de Chao Praya rivier naar het onbekende gedeelte van de stad. Een verschil van dag en nacht, want hier vervolgde we de fietstocht in het groene, rustige gedeelte van Bangkok. Een bezoek aan een Muay Thai, een lokale basisschool en een lunch in een klein restaurantje hebben me kennis mogen laten maken met het echte Bangkok. De fietstocht laat je de grote verschillen tussen arm, rijk, druk en rustig ervaren.

Bangkok op de fiets is naar mijn mening een mooie afsluiter van je Bangkok bezoek. Hierna is het leuk om door te reizen naar één van de andere mooie plekjes die dit land van de glimlach rijk is.

Reageer op dit bericht