Belastingvrij wonen en werken op Bali? Het kan!

Man en vrouw aan het werk bij een zwembad op Bali

Wonen en werken op het tropische eiland Bali, zonder belasting te betalen? Het klinkt als een droom, maar binnenkort is het echt mogelijk. De Indonesische minister van toerisme, Sandiaga Uno, heeft aangekondigd met een speciaal visum te komen voor digitale nomaden.

Ook voor paradijselijke eilanden zoals Bali wordt dit visum geldig. Zolang de telewerkers hun inkomsten maar van buiten Indonesië halen, hoeven ze geen belasting te betalen in het land. Op deze manier hoopt Indonesië op meer buitenlandse reizigers die voor lange tijd in het land verblijven. Dat is goed voor de Indonesische economie, die tijdens de corona-pandemie een flinke klap heeft gekregen.

Vijf jaar op Bali werken

Het speciale visum dat Indonesië gaat introduceren, is geldig voor een periode van maar liefst vijf jaar. Dat betekent dat digitale nomaden, die hun werk altijd en overal kunnen uitvoeren, maar liefst vijf jaar belastingvrij op Bali (of waar dan ook in Indonesië) kunnen verblijven. Voorwaarde hiervoor is wel dat de reiziger de lokale arbeidsmarkt niet betreedt. Op die manier wordt de lokale werkgelegenheid niet bedreigd en behouden de locals hun banen.

Het visum zou er juist voor moeten zorgen dat meer Indonesiërs aan het werk kunnen. De vele digitale nomaden die deze kans grijpen, zullen immers lange tijd deelnemen aan het leven in het land. Dat zorgt voor veel omzet in verschillende sectoren.

Jonge vrouw doet yoga

Van ‘zon, zee en strand’ naar ‘sereniteit, spiritualiteit en duurzaamheid’

Met het langdurige visum hoopt de minister van toerisme bovendien een shift te veroorzaken in de mindset van toeristen. Met meer reizigers die voor lange tijd in het land verblijven hoopt hij dat men meer loskomt van het idee van ‘zon, zee en strand’ en dat mensen meer richting ‘sereniteit, spiritualiteit en duurzaamheid’ zullen verplaatsen.

Dit zou een enorme positieve impact hebben en de weg vrijmaken voor een betere toekomst. Om dit te bereiken worden spirituele bestemmingen steeds meer gepromoot onder geïnteresseerde reizigers.

Is belastingvrij werken op Bali iets voor jou?

Het nieuwe, langdurig geldige visum is interessant voor mensen die waar dan ook kunnen werken. Er zijn steeds meer bedrijven waar dit een optie is, maar ook voor freelancers is dit zeker ontzettend interessant. Je werk is nou eenmaal altijd een stukje leuker als je het op een paradijselijk eiland kunt doen.

Het voorstel van de Indonesische minister van toerisme is dan ook helemaal van deze tijd. Zie jij het ook wel zitten om belastingvrij op Bali te gaan werken? De volledige voorwaarden en de uitrol van het concept laten nog even op zich wachten. Dan kun jij in de tussentijd vast wegdromen over mooi werkdagen op een paradijselijk strand.

Reageer op dit bericht