Bellen en internetten op vakantie kost voortaan net zoveel als thuis

Telefoon op het strand

Goed nieuws! Vanaf 15 juni 2017 worden roamingkosten afgeschaft! Dat betekent dat je vanaf die datum in EU-landen met je huidige data- en belbundel kunt bellen en internetten voor dezelfde prijs.

De afschaffing van roamingkosten is al jaren een belangrijk punt. In 2014 leek het Neelie Kroes te lukken om de roamingkosten te stoppen. Maar door tegenwerking van diverse providers werd dit uitgesteld. Bedrijven als Vodafone en Deutsche Telekom konden jarenlang veel geld verdienen aan bellen en internetten in het buitenland.

Afgelopen zomer lukte het eindelijk om met een voorstel te komen die door iedereen geaccepteerd werd. En nu heeft het Europarlement hiermee ingestemd waardoor je vanaf juni hetzelfde in het buitenland gaat betalen als thuis.

Niet helemaal onbeperkt

Om misbruik te voorkomen krijgen consumenten met een onbeperkte databundel geen onbeperkt internet in het buitenland. Deze mensen krijgen een datategoed van 2GB voor elke €7,70 die zij normaal aan hun provider betalen. Voorbeeld: als je een contract van €57,85 (ex. BTW) per maand hebt, dan heb je in het buitenland een databundel van 15GB. Kom je daarboven dan moet je bijbetalen.

Reageer op dit bericht