Blue Monday is geen straf – de mooiste stranden op Curacao

Het is weer Blue Monday. Elke derde maandag in januari wordt bestempeld als de meest deprimerende dag van het jaar. Mensen voelen zich vaak treurig door het mislukken van goede voornemens en het feit dat vakanties nog zo ver weg lijken. Met de mooiste stranden op Curaçao hopen we jouw Blue Monday wat rooskleuriger te maken.

En een tipje voor volgend jaar. Boek dit jaar alvast je vliegtickets Curaçao, dan drink jij, Blue Monday volgend jaar, onder de zon met je billen bloot, melk uit een kokosnoot! Al heb ik begrepen dat die kokosnoten daar lang niet zo lekker zijn. Misschien een cocktailtje dan?

Top 5 mooiste stranden op Curaçao

1. Grote Knip en Kleine Knip

Bekend bij de locals, dus in het weekend veelal wat drukker. Bij de Grote Knip kan je langs de rotsen goed snorkelen. Er zijn geen voorzieningen, dus als je wat te eten en drinken wilt, zal je dit zelf mee moeten nemen.

2. Playa Porto Mari

Je betaalt een kleine entree maar dan heb je wel toegang tot bedjes, parasols en een toilet. Op het strand bevindt zich een strandtent en daarnaast kan je hier ook duiklessen nemen. Wil je niet duiken, dan is snorkelen natuurlijk ook gewoon mogelijk. Een prima strand om met kinderen heen te gaan en niet heel druk. Wat ons betreft één van de mooiste stranden op Curaçao.

3. Boca Grandi

Een heel stuk rustiger en zeker wat moeilijker te bereiken is dit strand in het Christoffel Park. Combineer wat activiteit in het park met een verfrissende duik in het water bij Boca Grandi.

4. Jan Thiel Baai

Voor de liefhebbers van veel vertier! In dit “TUI dorp” weet je zeker dat je veel Nederlandse toeristen tegenkomt. Er zijn verschillende restaurants, watersportmogelijkheden en zelfs de Albert Heijn heeft hier een plekje veroverd.  Het strand zelf is niet heel speciaal, maar deze baai mag niet in dit rijtje ontbreken.

5. Santa Barbara Beach

Dit strand bij Santa Barbara Beach Resort is uitermate geschikt voor een hele dag niks doen. Het strand hoort tegenwoordig bij het resort maar je kunt er als buitenstaander tegen een kleine betaling gewoon gebruik van maken. Zeker de moeite waard.

Vanaf Amsterdam vlieg je met KLM of TUI/Arke naar Curaçao. Woon je vlakbij de Duitse grens, kijk dan eens naar de scherpe tarieven van airberlin die vanaf Düsseldorf direct naar Curaçao vliegt. Lig jij binnenkort op één van de mooiste stranden op Curaçao.

Reageer op dit bericht