De 3 minst geboekte bestemmingen

Via deze blog proberen wij jullie vaak te inspireren met informatie en beelden van onze populairste bestemmingen. Het feit dat bestemmingen als Thailand, Spanje, Londen, Istanbul of New York zo aanhoudend populair zijn is natuurlijk niet zonder reden. Toch denken wij dat veel (tot dusver onontdekte) bestemmingen het ook eens verdienen in de spotlight te staan. Bovendien zijn veel reizigers en vakantiegangers tegenwoordig op zoek naar originele bestemmingen waar zij toeristische trekpleisters kunnen ontwijken. Speciaal voor jullie hebben wij daarom 3 van de minst geboekte, maar daardoor niet minder aantrekkelijke, bestemmingen uitgelicht.

BruneiBrunei is een rijke oliestaat in Zuidoost-Azië dat geheel omringd wordt door Maleisië, wat het een land ín een land maakt. Ons kleine kikkerlandje lijkt er nog groot bij. De sultan van Brunei bezit namelijk een stuk land dat net iets groter is dan de provincie Gelderland. Vanwege de ligging op Borneo, één van de meest biodiverse plekken ter wereld, biedt Brunei een breed aanbod aan natuurlijk pracht en praal. Zo kan je hier kiezen tussen jungle expedities, longboat ritjes door de Jungle en zelfs kampeer- en trektochten. De sultan van Brunei is een trotse moslim en bespaart geen euro, dan wel Brunniaanse Dollar, om zijn staat te versieren met schitterende moskeeën en paleizen. Behalve de vele attracties en de schitterende uitzichten zal ook de bevolking je verliefd doen raken op deze bestemming. Brunniaanse zijn zeer vriendelijke en nieuwsgierige mensen die zich meer dan vereerd voelen dat je de tijd neemt om hun land te bezoeken.

Met vliegtickets Brunei kan je vanaf Amsterdam met een tussenstop doorvliegen naar Bandar Seri Begawan. Wij denken dat het een stuk interessanter is om een tussenstop van een aantal dagen te maken in een metropool, met vliegtickets Kuala Lumpur. Wil je meer zien van de Borneo regio? Kies dan voor vliegtickets Kuching of vliegtickets Kota Kinabalu.

Lesotho + SwazilandAls je Zuid-Afrika op een wereldkaart bekijkt valt het je vast op dat er midden in het land een ‘gat’ zit. Dit gat is het fascinerende Koninkrijk Lesotho dat volledig door Zuid-Afrika is ingesloten. Lesotho is het enige land in de wereld dat op geen enkele plek lager dan 1 kilometer boven zeeniveau ligt. Dit biedt adembenemend mooie natuur en landschappen die zelfs de voeten van de meest luie reiziger doet kriebelen voor een wandeling.

De Mdzimba trail is een halve-dag ervaring naar de heilige Mdzimba berg in Swaziland die start vanuit het de Elzulwini vallei, oftewel de Hemelse Vallei. Hier bezoek je de grotten waar de leden van het Swazi koningshuis worden begraven. Onderweg stuit je bovendien op taditionele helers en medicijnmannen die hun magie uitoefenen met een schitterend landschap om op uit te kijken. De nationale slogan van het Swazi volk is “Wij zijn een mysterie”, maar het bewandelen van deze paden zal de mysterie bij iedere stap verder doen ontrafelen.

Het meest interessante voor de reiziger is de échtheid van de oorspronkelijke Afrikaanse cultuur en leefwijze die gehanteerd wordt. Zo leven velen nog in kleien huizen en jagen en verzamelen om zichzelf te voorzien van voeding. Dit maakt het niet minder toegankelijk voor toeristen. In beide landen zal je met open armen worden ontvangen door de bevolking die maar al te trots is om haar cultuur en land met je te delen. Je kan ervoor kiezen vliegtickets Swaziland of vliegtickets Lesotho te boeken maar de makkelijkste manier om hier te komen is om naar Zuid-Afrika te vliegen met vliegtickets Johannesburg, vliegtickets Kaapstad of vliegtickets Durban en vervolgens overland door te trekken naar deze ingesloten bestemmingen.

De (voormalig) Franse AntillenDe (voormalig) Franse Antillen bieden het hele jaar door zon, parelwitte stranden en uitzichten die je enkel op ansichtkaarten ziet. Toch zijn zij niet populair onder de Nederlandse reizigers omdat wij eerder kiezen voor ons eigen stukje Cariben. Stap van deze gedachtegang af en kies uit Dominica, Guadeloupe of Martinique om deze tropische parels een kans te geven. Voor de avonturiers bieden vliegtickets Dominica eindeloos plezier. Een jungle tocht is hier een must. Volg de route langs vele watervallen en mineraalbronnen om de dag vervolgens af te sluiten in een echte boomhut.

Ben je een ietwat gematigde avonturier of reis je met het gezin? Kies dan voor vliegtickets Guadeloupe of vliegtickets Martinique. Kijk snorkelend of duikend je ogen uit in de onderwaterwereld van Guadeloupe of bezoek de botanische tuinen om de geuren en kleuren op te snuiven van Caribisch flora en fauna. Guadeloupe is tevens een geschikte bestemming voor een langere vakantie vanwege de optie om te eilandhoppen langs de zeven eilanden die dit Franse departement vormen. Ten slotte is Martinique erg geschikt voor mooie lange wandelingen en het spotten van dolfijnen en walvissen.

Reageer op dit bericht