De 5 meest scary plekken… Durf jij?

Het is weer bijna zover… Halloween komt eraan! Deze traditie wordt altijd al groots ‘gevierd’ in Amerika en ook Ierland en in Nederland groeit het jaarlijks in populariteit. Ontmoet jij een kleine heks of wat vervelende wezens op de stoep die vragen om snoep? Het zou zomaar kunnen! En ja, we weten dat reizen op dit moment lastig is. Maar heb jij al eens van deze 5 griezelige bestemmingen gehoord? Tip: lees met het licht aan…

#1. De Catacomben van Parijs, Frankrijk

Diep onder de grond, onder de feestelijke straten en pleinen van Parijs, vind je een kronkelende netwerk van ondergrondse tunnels. Deze werden gegraven in de tijd van het Romeinse Rijk en zijn in de loop der jaren gebruikt voor héle andere zaken: religieuze rituelen, geheime bijeenkomsten voor de gemarginaliseerde stad en in de 19e eeuw is het zelfs een begraafplaats geweest. Als je durft, kan je dit deel van het tunnelsysteem bezoeken. Kijk niet op van de vergeelde skeletten die uit de aarde naar boven komen om je te begroeten…

#2. Pendle Hill in Lancashire, Engeland

Heb jij ooit gehoord van de heksen op Pendle Hill? Nee… ? Nou, hier vond in de 18e eeuw een van de beroemdste heksenjachten van Engeland plaats. Er werden maar liefst 12 vrouwen beschuldigd van hekserij, waarna ze allemaal gevangen werden genomen en slechts één kon ontsnappen. Vandaag de dag vermijden dorpelingen die rondom Pendle Hill wonen nog steeds deze plek op de heuvel. De plek wordt namelijk nog steeds geassocieerd met hekserij. Reizigers die hier durfden te komen, vertellen over onaangename geluiden en het gevoel van koude handen om hun nek en hoofd. Dat is toch best creepy?

#3. La Isla de las Muñecas, Xochimilco, Mexico

Ook wel het eiland van de poppen. Ja, er zijn maar weinig plaatsen die zo eng zijn als The Island of Dolls. Je vindt dit eiland in de kanalen van Xochimilco, ten zuiden van Mexico City. Hier op het eiland werd een meisje vermoord aangetroffen, waarop een van de bewoners poppen begon op te hangen om boze geesten tegen te houden. Nu vind je er meer dan 1.500 verlaten poppen en ledematen van deze poppen, bungelend aan bomen en takken. Locals beweren dat het eiland spookt en adviseren toeristen ook écht om weg te blijven. Natuurlijk zijn er altijd een aantal dare devils onder ons die het wel durven, maar deze beweren dat ze een meisje hoorden zingen en lachen in het bos. Vreselijk…

#4. Beechworth Asylum in Beechworth, Australië

Dit is een verlaten psychiatrische ziekenhuis in het stadje Beechworth in Australië. En het klinkt als een serieuze horrorfilm. Patiënten zijn onder traumatische omstandigheden overleden en er wordt gezegd dat ze ‘s nachts nog steeds door de donkere gangen van het gebouw lopen. Durf jij het aan om het enorme gebouw te verkennen en oude patiënten tegen te komen? Dan kan je een rondleiding boeken. Maar pas op, het psychiatrisch ziekenhuis is ontworpen om het de bezoekers zo moeilijk mogelijk te maken om er nog uit te komen. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben. 

#5. Castelul Bran in Bran, Roemenië

Kasteel Bran mag zeker niet missen in deze lijst met griezeligste bestemmingen! Het kasteel ziet er prachtig uit, maar heeft zeker ook iets engs. Het is een hooggelegen kasteel vlakbij het stadje Bran in Roemenië en is gelegen op een rots en zowel ‘s nachts als overdag staat die er indrukwekkend op. En nu komt het, hij staat bekend als het kasteel van Dracula. De legende vertelt dat hier in de 15e eeuw de prins Vlad II Dracula woonde. Zijn wrede methoden waren in het hele koninkrijk bekend. Vijanden werden gestraft door ze te spiesen op de publieke markt en hij dronk bloed van mensen… Sluuurrp! 

Durf jij het aan?

Misschien wil jij binnenkort (als we weer mogen…) naar één van de bestemmingen en denk je, nou dit wil ik wel eens met eigen ogen zien. Durf jij het aan en naar welke bestemming ga je?

Hebben we daarnaast nog een bestemming gemist die zeker op deze lijst moet of heb jij nog een andere favoriete horrorbestemming? Laat het ons weten in een reactie hieronder. 

Reageer op dit bericht