Dé Ibiza hippiemarkten: hier moet je zijn!

Zon, zee, strand, feesten, de rich and famous en grote DJ’s. Ibiza staat natuurlijk bekend als party-eiland, maar heeft ook een hele andere kant. Een hippiekant waar love, peace en happiness centraal staan. In de jaren ’70 was Ibiza de vrijhaven van Spanje voor de hippiecultuur. De hippies die op het eiland aankwamen, verdienden hun geld met de verkoop van zelfgemaakte sieraden, kleding en andere accessoires. En zo ontstonden de mooiste markten op het eiland. Laat de feestjes even achter je en reis met ons mee langs de leukste hippiemarkten van Ibiza. Peace!  

#1 Het populaire Las Dalias in Sant Carles

Las Dalias is misschien wel de bekendste markt van alle hippiemarkten op Ibiza. De markt die al in 1985 begon, is uitgegroeid tot een shopwalhalla met wel tweehonderd kramen. Spijkerjasjes met borduursels, laarzen met franje, bloemetjes voor in je haar, kleurrijke tassen en de mooiste dromenvangers voor in huis. Op deze markt shop je de tofste hippie-accessoires.

De kraampjes staan op een binnenplaats omgeven door wijnplanten. Natuurlijk staat er in het midden een DJ die live de lekkerste plaatjes draait. Op de terrasjes nip je van je cocktail of verse sapje en proef je verrukkelijke lokale specialiteiten.

Praktische informatie hippiemarkt Las Dalias

Deze markt is iedere zaterdag geopend. Hij ligt op tien minuten loopafstand van het centrum van Sant Carles en op twintig minuten rijden vanaf Ibiza-stad. In het hoogseizoen (van mei tot en met oktober) is Las Dalias open van 10.00 uur tot 20.00 uur. Daarbuiten is de markt tot 18.00 uur te bewonderen.

Adres: Carretera San Carlos, Sant Carles de Peralta

#2 De oudste hippiemarkt van Ibiza in Es Canar

Punta Arabí is de alleroudste markt van alle hippiemarkten op Ibiza. De bazaar ontstond in 1973 in Es Canar toen het hotel Punta Arabí de hippies aanbood om hun handgemaakte spullen te verkopen aan de hotelgasten. Inmiddels is de markt uitgegroeid tot een bazaar met vijfhonderd kramen. Helaas is de markt wel wat commerciëler geworden en vind je er ook een hoop made in China producten.

De markt wordt nog steeds gehouden in de tuin van Punta Arabí en ook hier rust je na het shoppen even uit bij een van de vele terrasjes. Geniet van de livemuziek, koude drankjes en heerlijke Spaanse gerechten, zoals paella.

Praktische informatie hippiemarkt Punta Arabí

Punta Arabí bezoek je iedere woensdag van 10.00 uur tot 18.00 gedurende het hoogseizoen. De markt ligt op achthonderd meter van het centrum van Es Canar. Het stadje zelf ligt op een half uurtje rijden vanaf Ibiza-stad.

Adres: Avinguda Punta Arabí, Santa Eulalia del Río

#3 De lokale hippiemarkt in Sant Joan

Voor een meer authentieke ervaring bezoek je de hippiemarkt van Sant Joan. Dit kleine marktje is niet zo commercieel en er komen minder toeristen dan op de andere hippiemarkten van Ibiza. Juist dit maakt het zo leuk. Rondom de kerk van Sant Joan verkopen echte hippies handgemaakte spulletjes, zoals kleurrijke kunst, leren tassen, biologische verzorgingsproducten en tweedehands kleding.

Slenter langs de kraampjes en laat ter plekke een gepersonaliseerd armbandje maken. Proef heerlijke lekkernijen, zoals dadelballetjes of chocolate-chip cookies. Of probeer de lokale kruidenlikeur Hierbas. ’s Middags spelen bandjes livemuziek en komt de markt echt tot leven.

Praktische informatie hippiemarkt Sant Joan

De bazaar in Sant Joan wordt op iedere zondag van het jaar gehouden tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Je vindt de markt rondom de kerk Iglesia de Sant Joan. Sant Joan ligt in het noorden van Ibiza op een half uurtje rijden van Ibiza-stad.

Adres: Carrer de sa Cala, 1, Sant Joan de Labritja

#4 De vlooienmarkt in Sant Jordi

De vlooienmarkt van Sant Jordi is net een beetje anders dan de andere hippiemarkten op Ibiza. De naam zegt het al natuurlijk, hier worden tweedehands-spulletjes verkocht. De locals verkopen hun prullaria, zoals boeken, kleding en meubels vanuit hun kofferbak. Het leuke van deze markt is, dat hij nog niet zo bekend is onder toeristen. Je waant je dus echt even tussen de eilandbewoners.

Ga op tijd voor de beste koopjes. Heb je mooie vondsten gescoord? Drink dan een lekker kopje koffie en geniet ook hier van livemuziek. Stap ook even het café binnen. De markt wordt namelijk gehouden op het terrein van de paardenrenbaan en in het café spot je prachtige oude foto’s van deze sport.

Praktische informatie vlooienmarkt Sant Jordi

Deze rommelmarkt vind je in Sant Jordi, een klein dorpje tussen Las Salinas en Ibiza-stad vlakbij het vliegveld. Iedere zaterdag sla je hier je slag tussen 09.00 uur en 14.00 uur.

Adres: Carretera Al Aeroport, Sant Josep de SA Talaia

Hippiemarkt Ibiza: here I come

Nu heb jij natuurlijk zin gekregen om over deze marktjes op Ibiza te struinen. Boek gelijk je goedkope vliegtickets naar Ibiza en regel vanuit Ibiza-stad een tour naar een van de hippiemarkten van Ibiza. Shop-ze!

Reageer op dit bericht