De langste hangbrug ter wereld vind je in Tsjechië

Uitzicht op de Sky Bridge 721 hangbrug in Tsjechië

Zoek jij nog een geweldige toevoeging aan je bucketlist en heb je geen hoogtevrees? Dan moet je een bezoek aan de langste hangbrug ter wereld absoluut toevoegen. Waar in 2021 in Portugal nog de langste hangbrug werd geopend verbreekt Tsjechië dat record een jaar later met een brug die meer dan tweehonderd meter langer is!

De Sky Bridge 721 heeft een lengte van 721 meter (vandaar z’n naam!) en hangt zo’n 1.125 meter boven de grond. Dit is geen attractie voor mensen met hoogtevrees dus! Vanaf de brug heb je een duizelingwekkend uitzicht over de omringende bomen en bergen. Zowel in de zomer als in de winter is het een plaatje om nooit meer te vergeten.

Een indrukwekkende brug in een fantastische omgeving

Sky Bridge 721 vind je tussen de bergruggen Slamník en Chlum. Je begint bij de berghut berghut Slaměnka in Dolní Morava. Deze bestemming is sowieso geliefd onder avonturiers. Je vindt hier ook de Sněžník-kabelbaan en het ‘Wandelpad in de wolken’. Dit is een houten wandelpad dat je tot een prachtige hoogte brengt. Hier geniet je van het uitzicht over de schitterende omgeving.

Als je genoeg genoten hebt wandel je weer terug naar beneden óf neem de glijbaan naar beneden. Een geweldig einde van een prachtige wandeling. In de winter is het gebied geliefd als wintersportgebied en in de zomer kun je er mooi wandelen. Sky Bridge 721 ligt op zo’n drie uur rijden vanaf Praag. Als avontuurlijk uitstapje tijdens een stedentrip is een wandeling over de brug dus ook absoluut een aanrader!

Reageer op dit bericht