De onbekende pareltjes van San Francisco

We kennen San Francisco van de iconische Golden Gate Bridge, het beruchte Alcatraz, de mooie kabeltrams en natuurlijk de steile heuvels. Maar San Francisco in Amerika heeft nog zo veel meer te bieden. Ontdek naast de highlights ook eens de onbekende plekjes van deze stad in Californië. Fiets naar de overkant van de brug en ontdek het creatieve Sausalito. Dompel je onder in de hippiewijk Haight-Ashbury en drink fancy cocktails met een waanzinnig uitzicht over de stad in restaurant Top of the Mark. Jouw comfortabele en rechtstreekse vlucht is zo geregeld. Met United Airlines vlieg je vanaf maart 2019 non-stop naar San Francisco!

#1 Bezoek kunstzinnig Sausalito

Fiets tijdens je vakantie naar San Francisco de Golden Gate Bridge over en bezoek de bijzondere kunstenaarsgemeenschap Sausalito. Dit stadje is een mengelmoes van artistieke steegjes, gezellige eettentjes en kleurrijke woonboten.

In het noorden van de stad liggen meer dan vijfhonderd van deze kleurrijke woonboten. De huizen zijn allemaal op eigen wijze ontworpen en daardoor allemaal anders. Er is zélfs een woonboot gebaseerd op de Taj Mahal. Slenter over de kade en ontdek jouw favoriete huis.

Bezoek daarna een van de vele galerijen. In de buurt tussen Princess Street en Caledonia Street liggen de meeste kunstwinkels. Vanaf hier kom je gemakkelijk op Bridgeway Promenade, de hoofdstraat van Sausalito. Dus als je nog even wilt winkelen zit je hier ook goed. Sluit de dag af bij een van de wine tasting rooms. Bij de Madrigal Family Winery drink je wijn uit eigen wijngaard; deze familie werkt al meer dan tachtig jaar in de business.

#2 Beleef de hippiewijk Haight-Ashbury

Het kleurrijke Haight-Ashbury is dé hippiewijk van San Francisco. In de vrolijke panden, huizen tweedehands kledingwinkels, koop je oude boeken en platen en drink je koffie in de gezellige cafeetjes.

In de jaren ’50 kwamen veel huizen in de wijk leeg te staan. De huizenprijzen daalden, waardoor er veel jonge hippies in kwamen te wonen. In de jaren ’60 stond het dan ook bekend als de place-to-be voor de hippiecultuur. Ook was het de thuisbasis voor psychedelische rockgroepen, zoals Jefferson Airplane en Greatful Dead.

Tegenwoordig is de wijk in twee delen verdeeld: Upper- en Lower-Haight. In het Upper-Haight vind je de winkels. Zowel oude hippie-winkeltjes, als winkels met de grotere merken. Lower-Haight is het uitgaanscentrum van San Francisco. Hier drink je biertjes aan de bar en dans je tot in de late uurtjes in de clubs.

#3 Top of the Mark: drinks with a view

San Francisco ligt aan je voeten. De hemel kleurt oranjeroze en het silhouet van de Golden Gate Bridge steekt fel af tegen de lucht. De zon gaat langzaam onder en de lichtjes in de stad gaan aan. En terwijl jij dit waanzinnige uitzicht bewondert, sip jij aan jouw favoriete cocktail. Wil je dit meemaken? Ga dan naar Top of the Mark.

Dit restaurant, gelegen op de negentiende verdieping van het Mark Hopkins Hotel, heeft een waanzinnig 360-graden panorama-uitzicht over San Francisco. Je eet hier tapas en andere lekkernijen en drinkt er verrukkelijke cocktails. Na het diner gaan de voetjes van de vloer tijdens een optreden van een van de live-acts.

Top of the Mark ligt aan Californië Street in de wijk Nob Hill. In deze buurt vind je ook Huntington Park, Grace Cathedral en het Cable Car Museum. Cheers!

Vlieg direct van Amsterdam  San Francisco met United Airlines

Wil jij verzekerd zijn van een snelle én comfortabele vlucht naar San Francisco. Dan moet je nu even opletten. United Airlines heeft onlangs de non-stopverbinding tussen Amsterdam en San Francisco aangekondigd. Deze nieuwe route is de vijfde non-stopvlucht van United Airlines van Nederland naar de Verenigde Staten en zal dagelijks worden uitgevoerd door een Boeing 787-9 Dreamliner-toestel.

De nieuwe directe verbinding van Amsterdam naar San Francisco start vanaf 31 maart 2019. Door de nieuwe rechtstreekse verbinding, worden namelijk ook exotische bestemmingen als Hawaii veel gemakkelijker bereikbaar. Winning!

Reageer op dit bericht