Dit zijn dé bestemmingen voor een stedentrip in februari!

Toen was het alweer bijna februari… En ik moet zeggen, dat mag van mij ook wel! We laten januari lekker achter ons en kijken naar de beste stedentrips voor februari. In deze top 5 bestemmingen hebben we wat warmere bestemmingen, maar gaan we ook voor een Winter Wonderland. Voor iedereen wat! Ook dit jaar zetten we iedere maand de best geboekte stedentrips op een rijtje. Weet jij die van januari nog? Let’s start.

#5 Op wintersport in het Salzburgerland!

Oké, misschien ga je in februari niet écht op stedentrip in Salzburg, maar het is zeker de bestemming voor jouw wintersport! Het vliegveld van Salzburg ligt direct naast de Alpen en is daarom ook het perfecte uitgangspunt voor de skigebieden in de buurt. Binnen een uur rijden, vind je er maar liefst meer dan vijftien skigebieden. Ga jij voor de latten in februari?

Vliegtickets naar Salzburg v.a. € 58*

#4 Voor de zon ga je naar Rome

Wil jij je tussen de Romeinen gooien, maar niet in de brandende zon met 37 graden? Dan is februari de perfecte maand om te gaan. Waarom? ’s Middags pak je gewoon een terrasje met een lekkere winterzon, een overnachting vinden is een stuk goedkoper, je slaat de mega-lange rijen voor het Colosseum over en de Romeinen zijn een stuk gezelliger, omdat er geen hordes aan toeristen zijn. Wat wil je nog meer?

Vliegtickets naar Rome v.a. € 40*

#3 Barcelona never gets boring

We komen er gewoon niet onderuit. Barcelona is én blijft een topper voor een stedentrip en wordt in februari ook vaak geboekt. Bezoek van 8 t/m 12 februari Festes de Santa Eulàlia. Op 12 februari is het echte feest, maar de dagen eromheen zijn vol met gezellige evenementen en rituelen. Een van de hoogtepunten? Het lichtfestival waarbij allerlei gebouwen in de stad ’s avonds prachtig verlicht worden. O ja, ook nog een interessant feitje: februari is de wintermaand met de minste kans op regen.

Vliegtickets naar Barcelona v.a. € 48*

#2 Sneeuwzeker Innsbruck

Het blijkt uit de cijfers: februari is dé maand voor wintersport. En dat vinden wij maar al te logisch. Voor het gebied bij Innsbruck geldt dan ook dat februari de meest sneeuwzekere maand is. Het kan zijn dat sommige zuidhellingen en afdalingen door de winnende zon ’s middags wat papperig worden, máár het grootste deel van de dag zijn de condities helemaal prima. En als de zon wel wint, dan moet je daar maar gewoon van genieten, toch? Een win-winsituatie.

Vliegtickets naar Innsbruck v.a. € 62*

#1 De topper van februari: Lissabon

Geen fan van de kou? Vlieg dan naar Lissabon, want in februari kan het hier zomaar 18 graden worden… En vriezen? Dat doet het in de Portugese hoofdstad eigenlijk nooit. Maar laten we wel eerlijk zijn – een paraplu is misschien geen overbodige luxe. Wat Lissabon vooral populair maakt in deze periode is carnaval. Ken jij toevallig de beelden van carnaval in Rio de Janeiro? Feitje: het waren de Portugezen die het carnavalsfeest introduceerden. Prachtige, kleurrijke parades vind je dan ook in Lissabon.

Vliegtickets naar Lissabon v.a. € 46*

Waar vlieg jij heen voor een stedentrip in februari?

Staat jouw favoriet ertussen? Of ga je toch liever naar Málaga (een stedentrip naar Málaga is ook een optie), Wenen, Praag of wie weet Istanbul? Volgende maand maken we de beste stedentrips voor maart bekend. Al nieuwsgierig? Stay tuned…

* Dit zijn de vanaf-prijzen op het moment van plaatsen van de blog. Deze veranderen constant dus check de site voor de meest up-to-date tarieven.

Reageer op dit bericht