Gemoedelijke stedentrip Valencia

“Travelling is the only thing you buy that makes you richer”, een mooi quote die ik weleens voorbij heb zien komen. Een quote die ik, als reisliefhebber voor 100% omarm en waar ik het zeker mee eens ben.

Afgelopen Pinksterweekend mocht ik weer op reis. Een vriendinnen stedentrip naar Valencia stond op de planning. Ik had al veel goede verhalen gehoord en ging vol verwachting richting Spanje.

Gemoedelijk is het juist woord
Valencia is gemoedelijk en de Spaanse levensstijl met siesta’s zijn hier de normaalste gang van zaken. Het straatbeeld is schoon, veel brede autowegen, afgewisseld met kleine smalle straatjes in het oude centrum van de stad. Wat daarnaast direct opvalt is de drooggelegde bedding van rivier de Turia, die nu als 9 kilometer lang stadspark fungeert en waar de locals hun tijd doorbrengen.

Vervoer Valencia
Vanaf de luchthaven zijn wij per metro naar ons hotel gegaan, een ritje van ongeveer 30 minuten voor slechts €5 per persoon. Ben je met meerdere personen, neem dan de taxi van deur tot deur. Een taxirit is ongeveer €15 en duurt 15 – 20 minuten, snel en comfortabel. Let wel op dat ze de meter aanzetten, startprijs €4 overdag. Het vervoer in de stad zelf is ook goed geregeld met metro, trams, bussen, taxi’s en natuurlijk de fiets.

Niet te missen in Valencia
– Fietsen door het Jardín del Turia en een bezoek brengen aan Ciudad de las Artes y las Ciencias, ontworpen door Calatrava. Of richting de Botanische tuin. Valencia is een echte fietsstad en overal kom je dan ook fietspaden tegen.
– Slenter door de oude wijk El Carmen onderdeel van de oude stad en mis de overblijfselen van de muur bij Torres de Quart of Torres de Serano niet. De oude stadspoorten zijn te beklimmen en geven een prachtig uitzicht over Valencia. Bij Plaza de la Vírgen vind je de kathedraal en naast de markt het gotische gebouw La Lonja de la Seda.
– Het indrukwekkende gebouw Plaza de Tores. Bezoek het museum en ervaar de arena van binnenuit. Geïnteresseerden kunnen een gevecht met eigen ogen aanschouwen.
– Lekker eten doe je bij Sagardi, La Lola of bijvoorbeeld bij La Parpadelle, allen terug te vinden in het oude centrum. Delicatessen voor thuis meenemen? De mercat is de plek waar je wezen moet.
– Lokale gerechten zoals paella, horchata en Agua de Valencia.
– Het strand! Brede witte, schonen stranden waar je niet hutje mutje bij elkaar ligt. Niet te vergelijken met Barcelona.

Heb jij na het lezen van deze tips ook zin in een stedentrip Valencia? Vlieg dan met Transavia of Vueling met een directe vlucht naar deze Spaanse sinaasappel stad. Ik zie mezelf nog wel eens terugkeren, misschien wel in combinatie met Alicante of Barcelona, welke vanaf Valencia makkelijk per trein te bereiken is.

Reageer op dit bericht