Hoogtepunten van Sri Lanka

Sri Lanka, een relatief klein eiland in de Indische Oceaan in Zuid Azië. Het (ei)land wordt gekenmerkt door de vele bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Eén van onze reisagenten reisde af naar Sri Lanka en heeft enkele hoogtepunten van het land bezocht.

Negombo, het hart van de vis Industrie

Vanaf Amsterdam ben je binnen 12 á 13 uur in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Op nog geen 10 kilometer afstand vanaf de luchthaven ligt het plaatsje Negombo. Negombo is het hart van de Sri Lankaanse vis industrie en is ruim anderhalve eeuw in Nederlandse handen geweest. Nederlanders hebben in die tijd kanalen aangelegd om specerijen te vervoeren, waar je tegenwoordig een boottocht over kunt maken. Een bezoek aan het Nederlandse fort, de katholieke kerk en de vismarkt is een echte must als je in Negombo bent. De vismarkt is de op één na grootste van Sri Lanka.

De gouden tempel van Dambulla

Het volgende plaatsje is Dambulla, dat vooral bekend is van de ‘De gouden tempel van Dambulla’ die op de Werelderfgoedlijst staat. Dambulla is rondom een berg gebouwd waarop je het Boeddhistische grottencomplex Raja Maha Vihara kunt bezoeken. Het complex bestaat uit 5 grotten versiert met schilderingen en beelden van Boeddha, en is het best bewaarde tempelcomplex in Sri Lanka. Het is aan te raden om van tevoren een gids te regelen die je leuke feitjes en verhalen kan vertellen over de geschiedenis en de bijzonderheden van de tempel.

Sigiriya Rock, de Leeuwenrots

Sigiriya Rock Fortress, ook een World Heritage site, is de volgende plaats die op ons lijstje van hoogtepunten in Sri Lanka staat. Op deze ‘Leeuwenrots’ heeft in de vijfde eeuw de koning een paleis gebouwd met daaromheen zwembaden en tuinen. Vandaag de dag kun je deze ruïnes bezoeken. De wandeling door de tuinen is mooi, maar het uitzicht bovenop de rots is adembenemend! Houd bij het bezoeken van Sigiriya Rock Fortress wel rekening met de hitte en het hoogseizoen. Het is daarom aangeraden om ‘s ochtends vroeg of laat in de middag een bezoek te brengen aan dit citadel.

Koningsstad Polonnaruwa

De stad Polonnaruwa is één van de oude koningssteden van Sri Lanka, de tweede grootste stad en ook een World Heritage site. Je kunt hier veel tempels, ruïnes en andere bezienswaardigheden bezoeken die het land sieren. Polonnaruwa ligt, samen met Anuradhapura, Dambulla en Sigiriya, in de culturele driehoek van Sri Lanka. Rondom Polonnaruwa liggen veel natuurreservaten waaronder het bekende Wasgumuwa National Park. Alle verschillende plekken kunnen per bus bezocht worden, maar voor een ultieme ervaring kun je ook per fiets deze ruïnestad ontdekken.

Voor ieder wat wils in Kandy

Kandy is een van de grootste steden van Sri Lanka en heeft een aantal bezienswaardigheden die je op jouw reis in Sri Lanka echt niet mag missen! Vanaf Colombo is Kandy ongeveer 3 uur reizen en is centraal gelegen. In Kandy is er zat te beleven zoals een bezoek aan de beroemde boeddhistische tempel waar de heilige tand van Boeddha ligt ‘Sri Dalada Maligawa’, of de gigantische Botanische tuin. Voor het geld hoef je het niet te laten want de entree prijzen zijn ongeveer € 7,- per persoon. Houd wel rekening met de drukte bij het bezoeken van de tempel of de tuin want dit is een erg gewilde plek voor toeristen. Wil je even ontsnappen aan de drukte, breng dan een bezoek aan de Gadaladeniya Tempel net buiten het centrum van Kandy. Ook voor lekker eten ben je in Kandy aan het goede adres. In de stad zijn genoeg goede restaurants te vinden.. Om kennis te maken met de lokale keuken kun je bij het White House Restaurant terecht waar je voor een klein bedrag heerlijk kunt genieten van Sri Lankaanse gerechten.

Tips van onze reisagent

Don’t forget : Voor Sri Lanka is een visum nodig en je paspoort dient nog 6 maanden na terugkomst geldig te zijn
Must eat: Curries en vis!
Must do: Bezoek aan Sigiriya Rock Fortress
Bucketlist: De nationale parken bezoeken en een treinreis van Ella naar Kandy maken.

Reageer op dit bericht