London Eye: het letterlijke hoogtepunt van Londen!

Het reuzenrad stopt, je schuift naar het raam en geniet van een prachtig uitzicht over Londen. Voordat het reuzenrad verder draait, maak je snel een foto van Buckingham Palace en Tower Bridge. Nog een paar rondjes geniet je van het adembenemende uitzicht. Zoiets moois heb je nog nooit gezien. Het London Eye; letterlijk hoogtepunt van jouw citytrip in Londen! In deze blog beantwoorden wij alle vragen die je over deze highlight hebt. Waar koop ik tickets? Wat zijn de openingstijden? En hoe kom ik bij het London Eye?

Waarom je een rondje in het London Eye niet mag overslaan

Al ruim 70 miljoen mensen hebben sinds de opening in 2000 het London Eye bezocht. Deze attractie is niet meer weg te denken uit Londen en een foto van dit reuzenrad mag niet in je vakantieboek ontbreken. Sinds enkele jaren wordt het London Eye gesponsord door Coca-Cola en staat het officieel bekend als het Coca-Cola London Eye.

Je bezoek aan het London Eye begint met een korte 4D-film over de stad en het reuzenrad. Na deze goede opwarmer stap je in één van de 32 capsules en geniet je 30 minuten lang van het spectaculaire uitzicht as far as the eye can see. En dat is best ver. Op een heldere dag kijk je tot wel 40 kilometer ver! Zo zwaai je gelijk even naar de koningin in Windsor Castle.

Verder spot je de Palace of Westminster, de Big Ben (staat helaas wel in de steigers), Tower Bridge, Buckingham Palace, Westminster Abbey en Trafalgar Square. Er valt oneindig veel te zien. Tel het aantal rode dubbeldekkers dat je ziet rijden en maak een fraaie selfie met het indrukwekkende uitzicht op de achtergrond.

Voor je het weet, gaat je laatste rondje al in. Vergeet niet alle facts over Londen te lezen op de interactieve schermen. Maak nog snel dat laatste vakantiekiekje voor het thuisfront, zodat je ze kan overtuigen ook eens in te stappen. Je bezoek aan het London Eye vergeet je niet snel!

Waar koop ik tickets voor het London Eye?

De makkelijkste en goedkoopste optie is om tickets online te kopen. Je boekt je tickets dan met korting én je bent zeker van het tijdstip waarop je het London Eye bezoekt. Daarnaast skip je de lange wachtrij. Alleen maar voordelen dus! Je koopt al een kaartje vanaf ongeveer € 40.

Ga je meer bezienswaardigheden in Londen bezoeken? Overweeg dan de London Explorer Pass. Met deze pas krijg je toegang tot veel musea en attracties, waaronder het London Eye.

Wat zijn de openingstijden van het London Eye?

Het London Eye heeft wisselende openingstijden. Elke week zijn ze weer anders. Meestal opent het reuzenrad om 10:00 of 11:00 haar deuren. Het laatste rondje wordt om 18:00 of 20:30 gedraaid. Kijk voordat je tickets boekt of naar het London Eye gaat, online naar de openingstijden. Zo kom je nooit voor een dicht rad te staan.

Hoe kom ik bij het London Eye?

Metro
Het London Eye ligt in het centrum van Londen. Kom je met de metro? Stap dan uit bij een van de volgende haltes: Waterloo, Embankment, Charing Cross of Westminster. Je loopt dan zo het reuzenrad in. Nou ja, na ongeveer 5 tot 10 minuten dan. Halte Waterloo is met 5 minuten lopen het dichts bij.

Bus
Zit je liever in een typische dubbeldekker? Pak dan bus 211, 77 of 381. Stap uit bij de halte Waterloo Station of County Hall. Vanaf hier is het nog ongeveer 5 minuten lopen.

Trein
Met de trein kom je aan op Waterloo station of Charing Cross station. Vanaf Waterloo is het nog 5 minuten lopen en vanaf Charing Cross ongeveer 15 minuten.

Check de routeplanner van het openbaar vervoer in Londen als je nog niet zeker weet welke optie het beste voor jou is.

#eyelovelondon

Heb je al een citytrip naar Londen geboekt? Dan staat het London Eye vast op jouw to-do list. En zo niet, zet hem er dan zeker op! De hoofdstad van Engeland is een van de mooiste steden van Europa. Er is toch geen betere manier om dit te gaan bekijken?

Reageer op dit bericht