Marrakech: theedrinken, afdingen en verdwalen

Een stedentrip naar Marrakech is écht een aanrader. De sfeer, de kleuren, het eten en drinken, het weer, de locals… Deze stad in Marokko mag niet ontbreken op jouw wishlist. Daarom drie tips voor When in Marrakech. Voor als je al gaat, of voor als we je nog mogen overhalen!

Tip #1: relax op de hipste rooftop-bars

Bestel een traditionele thee op de mooiste plekken van de stad: rooftop-bars! Plof neer op een kussentje, vraag even of ze de suiker apart serveren (locals houden namelijk van mierzoet) en geniet van een typisch, Marokkaanse muntthee. O ja, en van het prachtige uitzicht over Marokko natuurlijk!

Vergeet ook niet te kijken naar hoe ze de thee inschenken. Deze wordt soepeltjes van een halve meter hoog in je theeglas geschonken. Als het goed is, ontstaat er dan een schuimlaagje. Dit betekent dat de thee goed is. Zo niet, dan wordt de thee gewoon opnieuw voor je gemaakt.

De kans op mooi weer in Marrakech is gelukkig erg groot. Rooftop-bars zijn dan de ideale plek om heerlijk te ontspannen én om van de zon te genieten. Onze favoriete rooftop-bars zijn: Nomad, Atay Café, Cafe Árabe en Bazaar Café. Klaar voor meer Marokkaanse luxe? Verblijf dan in een riad. Dit is een luxe huis of paleis met een binnentuin. Je beleeft hier het echte duizend-en-één-nacht-gevoel.

Tip #2: scoor een echt Marokkaans vloerkleed

Shoppen op de markt is een must-do tijdens je vakantie in Marrakech. Duik de straatjes van de Medina in en verwonder je over de kleine winkeltjes met prachtige kleuren. Je kunt natuurlijk niet naar huis gaan zonder een typisch Marokkaans vloerkleed. Laat zeker dus wat plek in je koffer over voor dit must-have souvenir. Leer ook even hoe je moet afdingen, want daar maken ze hier nogal een sport van.

Geen zin om te shoppen of kost afdingen je te veel energie? Ga dan gewoon voor een wandeling over de Marrakech-markten: al een hele ervaring op zich! Al je zintuigen worden geprikkeld door de felle kleuren en exotische geuren. Je ondervindt hier een echte smaakexplosie door alle specerijen.

Tip #3: ervaar de Djemaa el-Fna

Bezoek Djemaa el-Fna. Dit is het centrale plein midden in het oude deel van Marrakech. Dé place to be aan het einde van de middag. Je vindt hier het beste openluchttheater, verzorgd door straatartiesten en marktkooplieden. Een indrukwekkend schouwspel waar je uren naar kan staren.

Ook scoor je hier een echte Marokkaanse maaltijd terwijl je geniet van alles om je heen. Het is misschien wel even wat anders dan thuis, maar de Marokkaanse keuken is puur genieten. Want koken; dat kunnen ze hier wel!

Begin bijvoorbeeld met een kopje harira. Dit is een Marokkaanse soep met groenten en vlees. Zijn de gebraden schapenkoppen te spannend? Ga dan voor de verrukkelijke tajine. Dit typische Noord-Afrikaanse gerecht moét je een keer proeven. En waar beter dan in Marrakech? Na al dat lekkers kan iets zoets natuurlijk niet ontbreken. Sluit daarom af met het zoete koekje chebakia. Yum!

Zie jij jezelf al theedrinken, afdingen en verdwalen in Marrakech? Wij zijn benieuwd welke rooftop-bar jouw pick is. Geniet van de geuren en kleuren van Marrakech!

Reageer op dit bericht