Met alleen handbagage op stedentrip… het kan!

Je hebt je weekendje weg of stedentrip geboekt, maar je hebt geen ruimbagage bijgeboekt. Want ja, ruimbagage meenemen is kostbaar en is soms nog duurder dan je vliegticket. In dat geval neem je alleen een handbagage-koffer mee en dan is het handig om te weten…

In deze blog krijg je antwoord op al je vragen over handbagage en geven we je meteen wat reistips. Handig, toch!

Handbagage, hoeveel kilo en wat zijn de afmetingen?

De algemene regel is dat lengte + breedte + hoogte samen niet meer dan 115 cm mag zijn. Qua gewicht mag je handbagage-koffer standaard tussen de 7 en 10 kilo wegen. Alleen heeft elke airline wel weer zijn eigen regeltjes… Het zal je toch niet gebeuren dat je aan de balie nog (flink) moet bijbetalen? Zo zonde. Belangrijk is dus om voordat je naar het vliegveld gaat, precies te weten waar je aan toe bent qua handbagage. Dat reist wel zo ontspannen! Bekijk de voorwaarden van jouw airline. Check bijvoorbeeld meteen de handbagageregels van Transavia, Ryanair of easyJet. Het kan ook geen kwaad dit op de website van de airline zelf te doen, als je daar online incheckt. Zo kom je in ieder geval niet voor verrassingen te staan.

Tip #1: koop een bagageweegschaal, een kleine investering die zichzelf snel terugverdient!
Tip #2: koop de lichtste handbagage-koffer. Het is de moeite waard om hiervoor naar de winkel te gaan.

Vloeistoffen handbagage en verboden voorwerpen. Hoe zit dat?

Mini’s zijn zeker handig en het liefst neem je je hele badkamer mee in je handbagage-koffer… Maar mijn tip is: neem écht alleen items mee die je ter plaatse niet kunt of wilt kopen, omdat het bijvoorbeeld te duur is. Parfum, crèmes, medicijnen, lenzenvloeistof en make-up zijn items die je liever wél meeneemt. Shampoo en douchegel laat je lekker thuis, tenzij je veel ruimte over hebt. Ga je alsnog voor een volle toilettas? Je mag maximaal 10 x 100 milliliter meenemen in je handbagage-koffer, maar we proberen natuurlijk wel licht in te pakken! Er zijn tot slot ook items die je maar beter niet in je handbagage stopt. Check meteen wat je niet in je handbagage mag meenemen.

Tip: koop ziplockzakjes voor je mini’s, dan gaat het sneller bij de bagagescan.

Hoe pak ik zo efficiënt mogelijk mijn handbagage-koffer in?

Het maakt zeker verschil of je in de winter of zomer op stedentrip gaat. Net als of je naar een warme of koudere bestemming reist. De afmetingen van je koffer blijven hetzelfde (helaas). Ga je naar een niet al te tropische bestemming? Ook daar is een oplossing voor! Draag meerdere kledingstukken over elkaar, inclusief je jas. Dat is even warm op het vliegveld, maar op je bestemming aangekomen, ben je er zeker blij mee! Kies verder vooral kleding uit waarmee je lekker kan combineren. Vergeet ook niet even de weersverwachting te checken voordat je vliegt. Toch fijn als je net even dat extra vestje aan hebt gedaan voor de frisse avonden.

Mijn inpaktips:
Tip #1: niet vouwen, maar rollen. Zo hou je meer ruimte over.
Tip #2: bekijk online filmpjes over efficiënt inpakken zoals deze (en ga meteen als een speer door de security-check!)

Help, het past niet!

Ben jij net als ik een shopaholic? Laat op de heenweg dan zoveel mogelijk ruimte leeg in je handbagage-koffer. Past het voor de terugreis alsnog niet allemaal? Kijk dan je reisgenoot lief aan of daar nog ruimte over is. En in het ergste geval betaal je alleen voor de terugreis voor de koffer die je wilt inchecken. Voor die uniek geshopte items heb je dat wel over, toch?

Laatste tip: stop een extra reistas in je handbagage op de heenreis of koop een reistas of koffer op je bestemming.

Waar gaat jouw volgende stedentrip met enkel handbagage naartoe? Vul ‘m met souvenirs uit Barcelona of de nieuwste trendy mode-items uit Londen. Fijne reis!

Reageer op dit bericht