Ontdek het mystieke Edinburgh tijdens een stedentrip

De tijd lijkt hier werkelijk waar stil te hebben gestaan. Geniet van indrukwekkende architectuur, talloze gezellige Schotse pubs en romantische, kleurrijke straatjes in een écht fascinerende omgeving. Ga op stedentrip in Schotland naar het mysterieuze Edinburgh! In deze blog vertellen we je de 3 leukste en spannendste dingen om te doen.

#1 Ga terug in de tijd in Edinburgh Castle

Het imposante Edinburgh Castle is het trotse symbool van deze Schotse stad. Na aankomst in de stad is Edinburgh Castle het eerste wat je ziet. Hoog bovenop een heuvel, wakend over de stad onder zich. Al 600 jaar v. Chr. werd er op deze heuvel gebouwd, maar pas in 1100 kwam er echt een kasteel.

Ontdek dit kasteel en heb voor even het gevoel alsof je in een scéne van Game of Thrones speelt. Bekijk de kroonjuwelen en leer meer over Edinburgh Castle én de stad in het museum. Bewonder de indrukwekkende Stone of Destiny. Dit is de steen waarop alle Schotse koning(inn)en tot en met de veertiende eeuw werden gekroond. Zo ook koningin Elizabeth II. De steen werd helemaal naar Westminster Abbey in Engeland gebracht en onder de troon geplaatst om de traditie in stand te houden.

Ga je in augustus op stedentrip naar Edinburgh? Bezoek het kasteel dan tijdens de Military Tattoo, het grootste evenement van het jaar. Boek van tevoren tickets en geniet van parades, muziek en vuurwerkshows.

#2 Shop de laatste trends op The Royal Mile

Loop over The Royal Mile en kom typische Schotse winkeltjes, whiskybars en de prachtige St. Giles’ Cathedral tegen. Geloof ons: in deze straat vermaakt iedereen zich! Naast de grote modeketens vind je hier ook unieke winkels, musea en leuke restaurants. Met deze combi staat shoppen gelijk aan genieten.

Toe aan een relaxmoment? Strijk neer op een terras of neem plaats in een gezellig café. Zo eet je in The Scottish Cafe & Restaurant echte Schotste maaltijden. Kies voor Clarinda’s Tea Room als je trek hebt in een lekkere lunch of iets zoets.

Uitbuiken doe je op een bankje voor St. Giles’ Cathedral. Zo geniet je gelijk van het mooie uitzicht. Duik daarna een van de musea in. Voor een dosis fun ga je naar Camera Obscura and World of Illusions. In dit museum laat je je verwonderen door optische illusies en kleurrijke effecten. Naast de technologische snufjes vind je hier ook een echte camera obscura uit de Victoriaanse tijd. Met deze camera heb je een uniek uitzicht over de stad. Kunstliefhebbers lopen door naar de kunstgalerijen en echte ghostbusters onderzoeken het spookachtige verleden van Edinburgh in The Real Mary King’s Close.

#3 Volg een spannende Ghost-tour

Wist je dat ghost-tours in Edinburgh echt BIG zijn? De stad heeft er dan ook dé perfecte setting voor: zwartgeblakerde kerktorens, spooky begraafplaatsen en zo nu en dan een dreigend wolkendek. Boek een van de vele ghost-tours en ontdek alle duistere plekken van deze schitterende stad. Tijdens de rondleiding bezoek je eeuwenoude huizen, spookachtige pubs en geheime ondergrondse ruimtes. Spanning gegarandeerd!

Weet jij al wat je gaat doen tijdens je stedentrip in Edinburgh? Duik je gelijk de musea in of ga je shoppen op de Royal Mile? Een ghost-tour mag in ieder geval niet ontbreken aan je citytrip. De mysterieuze hoofdstad van Schotland zal je verrassen… als je nog durft!

Reageer op dit bericht