Onze favoriete ballonvaartbestemmingen

Als wij denken aan luchtvaart, denken wij tegenwoordig direct aan vluchten met een vliegtuig of misschien zelfs een helikopter. Dit is niet altijd zo vanzelfsrekend geweest. De luchtballonvaart is de oudste vorm van personenvervoer in de lucht en wordt al succesvol uitgevoerd sinds 1782. Tegenwoordig kiezen veel koppels voor een romantisch uitje door de wolken met een luchtballonvaart.

Nu zijn we beland in de meest liefdevolle en romantische maand van het jaar. Onder het mom van ‘hét toppunt van romantiek’ hebben wij een lijst vastgesteld van onze favoriete bestemmingen wereldwijd voor een luchtballonvaart en adviseren we jou hoe je jouw avontuur in de lucht het beste kan beginnen.

1. Albuquerque, New Mexico, VSJaarlijks wordt er in oktober het Albuquerque International Balloon Fiesta gehouden. Het negen dagen durende evenement werd voor het eerst in 1972 georganiseerd en trekt inmiddels jaarlijks meer dan 500 deelnemende luchtbalonnen. Dit maakt het Albuquerque International Balloon Fieste het grootste luchtballon festival ter wereld. Wil jij dit van dichtbij meemaken en in één van die 500 luchtbalonnen stappen? Begin dan jouw avontuur met goedkope vliegtickets Albuquerque.

2. Cappadocia, TurkeyCappadocia staat al jaren in de top drie luchtballonvaartbestemmingen wereldwijd en is aanhoudend populair. Het unieke landschap is met geen ander te vergelijken. Zodra je de grond verlaat wordt je gehypnotiseerd door het spectaculaire en surrealistische landschap dat onder je wegtrekt. Zo vaar je over sprookjesachtige valleien en schitterende wijngaarden en boomgaarden. De verscheidenheid in kleur en uitzicht van deze Turkse streek zal je versteld doen staan.

De makkelijkste manier om Cappadocia te ontdekken is door goedkope vliegtickets Kayseri aan te schaffen en hier direct naartoe te vliegen en te beginnen aan jouw luchtballonvaart. Wil je iets meer van Turkije zien? Combineer deze reis dan met een van de Turkse topbestemmingen en begin je reis met goedkope vliegtickets Istanbul of goedkope vliegtickets Izmir. Vanaf hier kan je deze bestemmingen verkennen om vervolgens door te vliegen naar Kayseri (Cappadocia).

3. Bagan, MyanmarEen luchtballonvaart over het magische Bagan is een ervaring voor het leven. De vele unieke en historische pagoda’s glijden onder je vandaan terwijl de zon langzaam opkomt. De zonnestralen schijnen langzamerhand op het gehele historische gebied dat omringd is door natuurlijk schoon. Een extra ervaring hierbij is de landing van de luchtballon tussen de vele palmbomen in het boerenveld. Begin jouw reis Myanmar met goedkope vliegtickets Mandalay en vertrek vanaf hier met het plaatselijke vervoer naar het historische en adembenemende Bagan.

4. Australian OutbackJe dag begint bij deze tour door de lucht erg vroeg, namelijk al om 04.00. In de frisse en donkere vroege ochtend word je opgehaald bij je hotel om vervolgens richting de Outback te reizen. Terwijl de zon langzaam opkomt stap je in om vervolgens de zonnestralen langzaamaan te zien verschijnen aan de horizon. De eindeloze uitgestrekte oppervlakte van de Outback van boven zien is een geheel nieuwe ervaring en niet te vergelijken met een wandeling door het gebied. Let op! Houd er rekening mee dat het in de ochtend erg koud is in de Outback. Kies je dus voor de ochtendrit om te genieten van de zonsopgang, kleed je dan warm aan.

5. Serengeti, TanzaniaMet goedkope vliegtickets Kilamanjaro begin je een écht Afrikaans avontuur in Tanzania. En bij een authentiek Afrikaans avontuur hoort uiteraard een Safari. Nu zijn we bekend met de welbekende safaritours waarbij je in een jeep door al het natuurlijk schoon heen rijdt en oog in oog komt te staan met de wilde dieren van dit prachtige continent. Wil je het echter anders aanpakken en nóg meer zien? Kies dan voor een luchtballonvaart boven de Serengeti. Van bovenaf besef je pas echt hoe groot het natuurpark eigenlijk is en hoeveel dieren hier leven.

Reageer op dit bericht