Op rondreis door Canada? Deze stops en tips mag je niet missen!

Is het altijd al jouw droom geweest om een rondreis door Canada te maken? Dan wordt het tijd om deze werkelijkheid te maken! Reis door het ongerepte Canada van oost naar west. Of je nu natuurliefhebber, cultuurgenieter of foodie bent, ieder reistype komt hier tot zijn recht. Het huren van een auto of camper is zeker een must. Voor nu nemen we de camper en staan we stil bij een aantal bijzondere stops die je niet mag missen tijdens je rondreis!

Begin je rondreis door Canada in het multiculturele Toronto

Blijf een paar dagen in Toronto hangen voordat je een camper huurt en je rondreis begint. Laat je verrassen door de multiculturele samenleving in deze vibrerende stad. Je zal ze niet allemaal horen, maar er worden 140 talen gesproken. Schuif aan in ‘s werelds beste restaurants en laat je smaakpapillen verrassen.

Ruil de camper in voor de fiets op Mackinac Island

Vervolg je rondreis door Canada naar de Niagara Falls en stop hierna bij St. Ignace. Laat de camper even staan en neem de boot naar het bijzondere eiland Mackinac. In 1989 werden auto’s hier verbannen en hedendaags wordt alles per fiets of paard gedaan. Zelfs de politie gebruikt de fiets om de stad in de gaten te houden.

Kampeer in Chippewa National Forest

Dit park staat synoniem voor zomerpret en natuurkamperen. Met maar liefst 21 kampeerplekken en 1300 meren is dit ook niet zo moeilijk. Het is nergens zo gemakkelijk om je camper even te stallen tijdens je rondreis Canada. Start je trip bij het kleine stadje Cass Lake en neem een kijkje bij het oude houthakkersdorp Bemidji.

Het oude Calgary wordt eindelijk hip

Calgary laat je versteld staan. Het stond ooit bekend om kwaliteit voor kwantiteit, maar deze trend is aan het verschuiven. In buurten zoals Inglewood en Kensington zijn ze eindelijk wakker geworden. Hier ruik je de zelfgebrande koffie vanuit de koffiebarretjes en shop je bij de leukste boetiekjes. Het ietwat stoffige zakencentrum is eindélijk cool geworden.

Sta versteld in Banff & Jasper National Park

Breng de laatste dagen van je rondreis Canada door in een landschap die je alleen verwacht te zien op ansichtkaarten. Enorme gletsjers klampen zich vast aan de afgrond en aan de horizon zie je robuuste bergtoppen. Kijk uit over glazige meren met kleuren van smaragd, turkoois en saffier. Wees niet verrast als je beren, wolven en elanden in het wild ziet. Vergaap je nog heel even aan Canada, voordat je rondreis met de camper eindigt.

Praktische tips voor je rondreis door Canada

Als je een camper gaat huren in Canada, dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Hieronder een aantal praktische weetjes:

Jij denkt: ik wil dit!

Dus die rondreis door Canada zie jij wel zitten? Dan nu de belangrijkste vraag: wanneer ga je? Een vliegticket naar Toronto boek je al v.a. € 320. Voor je het weet, maak jij bovenstaande stops in je eigen camper in Canada!

Reageer op dit bericht