Stedentrip Barcelona net even anders

Natuurlijk is het zo, dat wanneer je voor het eerst op naar Barcelona gaat je niet ontkomt aan hoogtepunten zoals de Sagrada Familia, Parc Guell, Casa Batlo, de Ramblas, Museo Nacional en Barrio Gotic. En zelfs bij een volgend bezoek blijven deze bezienswaardigheden de stad domineren.

Naast deze hoogtepunten biedt een stedentrip Barcelona meer. Zelf heb ik al meerdere malen vliegtickets naar Barcelona geboekt en bij elk bezoek mocht ik weer een beetje meer van deze stad ontdekken. Ben jij ook benieuwd naar een ander stukje Barcelona? Ik deel graag een paar van mijn tips met je.

Een aantal van mijn tips:

1. Drink een kopje koffie bij het Miró Museum
2. Neem plaats op een bankje en geniet van het buitenleven
3. Flaneer ’s avonds door Gracia
4. Pak de fiets
5. Ervaar de akoestiek in het Estacio de Franca
6. Proef overheerlijke tapas bij Lonja de Tapas, vooral de Spanish Potatoes Omelette is een aanrader. Reserveren is wel aan te raden, de rij kan lang zijn.
7. Ben je een ochtendmens? Dan moet je zeker even de bedrijfigheid van La Boqueria meemaken in de vroege ochtend
8. Pak de trein en ga naar het mooie strand in Sitges, of dobber rond op de Middellandse Zee op één van de aangeboden boottochten
9. Cava drinken tijdens zonsondergang
10. Picknicken in het park

Dit is nog maar een kleine greep uit het oneindige aanbod maar voor mij is dit wel het Barcelona gevoel. Heb jij nog toevoegingen? Ik hoor ze graag, want ik ga vast nog wel een keer naar de stad van Gaudí.

Reageer op dit bericht