Stedentrip Dublin: ga je mee op kroegentocht?

Waar ontmoet je op reis de meeste locals? Juist, in de kroeg. Sterke verhalen, mythes en de beste tips ontdek je hangend aan de bar onder het genot van een drankje. Zeker in een stad als Dublin, waar de pubcultuur uitgevonden lijkt te zijn. Tijdens een stedentrip Dublin maak je kennis met het beroemde Guinness-bier, drink je de lekkerste whiskey en schuil jij voor de regen in de gezelligste kroegen van Ierland.  

#1 Drink het enige echte Guinness

De eerste stop tijdens jouw stedentrip Dublin is de meest populaire attractie van heel Ierland: The Guinness Storehouse Factory. Guinness is het typische donkerbruine bier van Ierland en in de Storehouse leer je alles over dit stout-biertje.

Deze hotspot ligt in de St. James Gate Brewery en het zeven verdiepingen tellende gebouw is gemaakt in de vorm van een pint. Tijdens een van de tours leer je alles over de Guinness-familie en over hoe het goedje gebrouwen wordt. Aan het einde van de rondleiding mag je natuurlijk proeven. Deze trekpleister is ook leuk als je niet van bier houdt. Op de zevende verdieping huisvest namelijk de Gravity Bar, met een spectaculair 360-graden uitzicht over de skyline van Dublin. En dat waanzinnige uitzicht is mooi mét of zonder koud pintje.

#2 Leer alles over whiskey 

Na een pint Guinness gaan we over op iets sterkers. Ierland heeft een rijke geschiedenis wat betreft whiskey. In het kleine Irish Whiskey Museum word je meegenomen op een interactieve rondleiding en leer je alles over dit levenswater (ja, zo noemden ze whiskey vroeger).

In het museum ontdek je oude en nieuwe whiskeys, word je meegezogen in de verhalen van de gidsen en natuurlijk proef je aan het einde van de tour de drie beste whiskeys. Wij raden de Whiskey Blending Tour aan, hierbij maak je je eigen whiskey.

Wist je bijvoorbeeld dat je Ierse whiskey met een ‘e’ schrijft, maar Schotse whisky niet? Vroeger toen de Schotse whisky nog van slechte kwaliteit was, wilden de Ieren zich onderscheiden en voegden daarom een ‘e’ toe.

#3 Proef de bekendste whiskey van Ierland 

Als echte whiskey-liefhebber bezoek jij natuurlijk ook The Old Jameson Distillery. Jameson is misschien wel de bekendste whiskey van Ierland en de oorspronkelijke brouwerij ligt in Dublin. Een stedentrip Dublin is niet compleet zonder een bezoekje aan deze distilleerderij.

In 1780 opende John Jameson de deuren van Jameson Distillery Bow St. En nu – ruim tweehonderd jaar later – zijn ze nog steeds geopend. Er wordt weliswaar geen whiskey meer gebrouwen, maar tijdens de rondleiding leer je van alles over het merk. Volg ook de Whiskey Blending Class of de Whiskey Cocktail Making Class en brouw je eigen drankje. Vanwege het oude gebouw en de echte Ierse sfeer die er hangt, is dit historische pareltje ook leuk om te bezoeken als je geen whiskey lust.

#4 Ga naar de meest iconische bar van Dublin 

Na al deze educatieve stops, is het tijd om te relaxen. En waar kan dat nou beter dan in de meest iconische bar van Dublin? The Temple Bar stamt uit 1840 en is nog steeds razend populair. De bar is te herkennen aan het opvallende rode exterieur.

The Temple Bar ligt in hartje Dublin en is echt een hotspot binnen het uitgaansleven in Dublin. Bijna iedere avond luister je naar livemuziek van de leukste Ierse bandjes. Ook staat de bar bekend om haar verse Ierse oesters. ‘All oysters taste their best when washed down with pints of Guinness’ is de uitspraak van de Temple Bar. Houd je niet van oesters? Geen probleem. The Temple Bar serveert maar liefst 92 (!) verschillende sandwiches, vleesplateaus en echte Ierse Black Pudding.

#5 Bezoek unieke club The Church 

We sluiten deze kroegentocht door Dublin af in de meest unieke bar van de stad. The Church was vroeger een katholieke kerk, maar is tegenwoordig omgebouwd tot populaire club en fancy restaurant. Sip hier van je drankje en bewonder het statige interieur van de kerk.

De kerk was tot 1964 in gebruik als katholieke kerk, maar is in 2007 omgebouwd tot The Church. Eenmaal binnen heb je de keuze uit drie barren: de Main Bar, de Cellar Bar en de Tower Bar. In de Main Bar wordt ook gegeten en van zondag tot en met woensdag is er livemuziek. In de Cellar Bar dans je tot in de late uurtjes en de Tower Bar is af te huren voor privéfeestjes.

Heb jij al zin om de lekkerste whiskeys te proeven of koude Guinness pintjes te drinken onder het genot van Ierse livemuziek? Boek dan meteen je vliegtickets voor een stedentrip Dublin en ga voor die kroegentocht. Cheers mate!

Reageer op dit bericht