Stedentrip Sevilla: ontdek de beste fotospots

Ken je dat gevoel? Net thuis van vakantie en nog even je foto’s terugkijken. Ach, dat mooie kerkje. Oh, en dat fantastische uitzicht over de stad, dat prachtige strand, die zon… zucht. Heerlijk even wegdromen bij de mooiste vakantiekiekjes en dat vakantiegevoel nog even vasthouden. Maar hoe schiet jij nou dat perfecte plaatje? Wij nemen je mee op stedentrip naar Sevilla en laten jou de beste fotospots van de stad zien. In deze fotogenieke stad in het zuiden van Spanje is op iedere straathoek iets prachtigs te zien. Kleurrijke keramieken tegeltjes, rijkelijk versierde bogen, bontgekleurde huisjes en moderne architectuur. Begin maar met vastleggen! 

Schiet het perfecte plaatje van Plaza España

Laten we gelijk beginnen met de mooiste bezienswaardigheid tijdens je stedentrip Sevilla: Plaza España. Van dit prachtige plein vol details maak je zeker weten goede foto’s. Het gebouw, de bruggen, het water en de pilaren dragen allemaal bij aan dat ene perfecte shot.

De kletterende fontein is het middelpunt van het plein. Maar de bruggen zijn eigenlijk veel mooier. Ze zijn ingelegd met azulejos. Dit zijn geverfde keramieken tegeltjes en die zijn prachtig in een close-up. Door je lens bekijk je het plein pas echt goed.

Voor het rode bakstenen gebouw aan het plein staan 48 bankjes, die volledig betegeld zijn met de kleurrijke azulejos. Op de muur daarachter worden alle provincies van Spanje geïllustreerd met een landkaart, het wapen en een historische gebeurtenis. Voor de beste foto ga je een beetje schuin staan, zodat je alle bankjes net achter elkaar ziet. Probeer maar eens!

Real Alcazar: de must-see van je stedentrip Sevilla

Nog zo’n pareltje vol details is Real Alcazar. In dit Moorse paleis waan je je even in een Arabische wereld. De prachtige bogen, patio’s en tuinen zorgen ervoor dat je jouw geheugenkaartje wel volschiet. Het gebouw staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is echt een must-see tijdens je stedentrip Sevilla.

Voor het beste licht bezoek je Real Alcazar vroeg in de ochtend of juist aan het einde van de middag. Als de zon nog niet zo hoog aan de hemel staat, maak je namelijk de beste foto’s van de tuin. Hier staan maar liefst 170 verschillende planten. De tuin is ook ingericht in verschillende stijlen, dus in ieder hoekje spot je een mooi plaatje.

Maar het hoogtepunt is toch wel Baños de Doña María de Padilla. Deze regenwateropvang is omgeven door bogen waar prachtig, oranje gekleurd licht naar binnen valt. Door de weerspiegeling in het water krijg je een extra bijzonder effect. Pas wel even de instellingen van je camera aan als je van buiten naar binnen gaat.

Het fotogenieke Triana

Je hoeft niet per se de bekende bezienswaardigheden te bezoeken voor mooie foto’s tijdens je stedentrip in Sevilla. De stad zelf is fraai genoeg en er zijn veel fotogenieke straatjes, huisjes en gebouwen te bewonderen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de wijk Triana, vol bontgekleurde woningen.

Triana is verbonden met een brug aan de wijk El Arenal. Voor de allermooiste foto ga je aan de overkant van het water staan in deze wijk. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de vrolijk gekleurde huizen. Zorg ervoor dat de verzadiging op je camera hoog staat voor de felste kleuren.

Maak ook foto’s van de brug Puente Isabel II en slenter daarna door de straten. Je wordt hier omringd door kleur. Wedden dat jij niet kan stoppen met foto’s maken? Aan de waterkant staan ook nog twee kerken die vragen om gefotografeerd te worden. Schieten maar!

Het hoogtepunt van jouw stedentrip Sevilla

Nog zo’n wijk die je sowieso mooie plaatjes oplevert, is Santa Cruz. Deze van oorsprong Joodse wijk heeft prachtige pleinen, kronkelstraatjes om in te verdwalen en staat vol met geurige sinaasappelbomen. Tijdens je stedentrip in Sevilla leg je hier het Spaanse leven vast.

Ga op zoek naar een echte flamenco-show en leg deze vurige dans vast op de gevoelige plaat. De zwierige rokken van de danseressen geven actie aan je foto. Zorg dat je camera een iets langere sluitertijd heeft, waardoor de beweging ook op de foto’s terug is te zien.

Breng ook een bezoekje aan Giralda. Deze toren is gebouwd als minaret en later verbouwd tot kathedraal. Wederom zit deze bezienswaardigheid vol details en leef jij je helemaal uit met je camera. Voor de beste plaatjes van Sevilla van bovenaf, beklim je de 104 meter hoge toren. Een spectaculair uitzicht gegarandeerd.

Abstracte fotografie bij Metropol Parasol

Als laatste bezoek je Metropol Parasol tijdens je stedentrip Sevilla. Dit moderne bouwwerk levert je hele andere foto’s op dan de overige spots in de stad. Het opvallende houten kunstwerk overdekt cafés, restaurants, winkels, het archeologisch museum en een boerenmarkt.

Het kunstwerk is een plaatje op zich en heeft een surrealistische uitstraling. Voor nóg abstractere foto’s, zoom je in op de houtconstructie. Zoek ook eens naar een andere hoek om te fotograferen. Ga bijvoorbeeld door je knieën voor foto’s van onderaf of klim ergens op voor een vogelperspectief.

Alle details vastgelegd? Wandel dan over het pad dat boven op Metropol Parasol loopt voor een prachtig uitzicht over de stad. Schiet je laatste foto’s van de zonsondergang en geniet dan van een welverdiend drankje op het panoramaterras van het bouwwerk. Salud!

Sevilla = fotografie-walhalla

Nu je de allermooiste vakantiekiekjes van Sevilla hebt gemaakt, hoef je ze alleen nog af te drukken en op te hangen. Zo vergeet je nooit meer deze fantastische stedentrip naar Sevilla!

Wil jij ook zulke goede foto’s maken? Boek dan je goedkope vliegtickets naar Spanje en ontdek de beste fotospots in Sevilla.

Reageer op dit bericht