Tips voor het charmante Rome… #letsmakeitflyagain!

Wil jij na de coronacrisis weer graag een mooie Italiaanse stad bezoeken? Wie weet zit je wel te denken aan Rome en ben je nog op zoek naar tips. Dan zit je hier goed! Rome is een echte klassieker voor een weekendje weg en dat is eigenlijk niet zo verrassend. In Rome zie jij historische bezienswaardigheden en bezoek je restaurants die het allerbeste Italiaanse eten serveren. Ben jij nog niet in Rome geweest? Dan is de kans groot dat je voor de charmante sfeer van deze stad valt! Wij noemen 5 dingen die wij aan Rome waarderen mét de bijbehorende tips. 

#1. Historische bezienswaardigheden

Er zijn maar weinig andere grote Europese steden die tippen aan zoveel historische bezienswaardigheden als Rome. Neem het Colosseum waar je sowieso van onder de indruk raakt. Dit amfitheater biedt plaats aan 50.000 toeschouwers en is een must-see voor iedere bezoeker. Dan het Forum Romanum: het oude centrum van de stad voor handel en politiek. Hier waan je je even in de gloriedagen van de Romeinse tijd. Tijdens een wandeling door het eeuwenoude Rome check je ook even de 138 treden van de Spaanse Trappen (maar niet gaan zitten, want dan krijg je een boete!). En voor een beetje geluk gooi je een muntje in de Trevifontein. Natuurlijk is er oneindig veel meer te zien in Rome dus kiezen uit de vele bezienswaardigheden wordt nog een opgave!

Onze tip? Ontdek de bezienswaardigheden van Rome per fiets!

#2. De Italiaanse keuken

Pasta, pizza, caprese – wat wil je nog meer? Het heerlijke eten is vaak een van de redenen waarom we naar Rome afreizen én terecht. In de culinaire hoofdstad geniet je van echte, perfect gekookte pasta en versgebakken pizza. Een bijkomend pluspunt is dat gerechten niet duur zijn en het Italiaanse eten bijna altijd voor iedereen geschikt is, ongeacht leeftijd of smaakvoorkeur. Krijg jij al trek bij het zien van dit heerlijke plaatje? Wij wel!

Onze tips voor de beste restaurants in Rome? Komen ze…

#3. Het charmante Trastevere

Trastevere is waarschijnlijk het meest charmante deel van de Italiaanse hoofdstad. Deze oude wijk voldoet aan de verwachtingen van hoe je Rome in gedachte hebt. Trastevere staat vol met geplaveide straatjes, smalle steegjes, oude gebouwen, fijne pleinen en gezellige tavernes. Charmanter dan dit wordt het niet!

Meer tips voor andere toffe wijken in Rome die je zeker niet mag overslaan:

#4. De ijsjes… mmm gelato

Kun je je een beter scenario voorstellen dan wandelend door Rome met een authentiek Italiaans ijsje in de hand? Italië is het land van de gelato en staat dan ook bekend om het maken van de beste ijsjes. Wij durven te beloven dat deze nog beter smaken in de zomerse hitte of de zachte lentezon.

I scream for Ice Cream! Wat zijn de beste tips voor ijsjes in Rome?

#5. Wandelen langs de Tiber-rivier

Net als andere hoofdsteden kan Rome soms een beetje hectisch zijn. Niets vreemds aan, maar soms heb je nou eenmaal behoefte aan een rustig moment. Wist je dat ook dit in een drukbezochte stad als Rome mogelijk is? Ga voor een ontspannen wandeling langs de op twee na langste rivier van Italië, de Tiber. Het is de perfecte manier om tot rust te komen na een lange dag sightseeing. Als je samen met je partner op stedentrip bent, kan dit zelfs heel romantisch uitpakken.

Wat valt er nog meer te beleven langs de Tiber? Bekijk de tips:

Meer tips voor Rome per favore

Wil jij je nog beter voorbereiden op een bezoekje aan de charmante stad Rome? Bekijk dan onderstaande handige links voor meer tips en informatie.

#letsmakeitflyagain voor Rome

Wij houden voor jou in de gaten of we weer kunnen vliegen naar de charmante stad Rome. Dus heb jij zin om al deze tips eens zelf uit te proberen? We maken voorzichtig aan weer plannen zodat het niet bij dromen over Rome blijft…

Reageer op dit bericht