Top 5 meestgestelde vragen over vliegen met je baby

Ben je zwanger of zit je al met je kleintje op schoot en droom je van een heerlijke vakantie na de coronatijd? Neem de tijd en ontdek in deze blog álle antwoorden op de meestgestelde vragen over vliegen met een baby. Een goede voorbereiding is het halve werk. Benut daarom je vrije minuten om te zien wat de mogelijkheden zijn voor wanneer je weer kunt reizen met je baby. 

Vliegen met baby doe je zo…

We begrijpen best dat de komst van een kleintje jouw wereld verandert. Je moet ineens over veel meer dingen nadenken en dat geldt ook over een vakantie met je baby. De tijd dat je alleen met je backpack de wereld rondtrok of en stad bezocht met slechts één klein stuk handbagage, is voorbij.

#1. Vanaf wanneer mag een baby vliegen?

De vraag die vaak gesteld wordt: “Mag ik vliegen met een baby van twee maanden” of  algemener “Vanaf wanneer mag ik vliegen met een baby?” Als je een normale bevalling zonder complicaties hebt gehad en je kleine zeven dagen oud is, mag je al vliegen. Het advies dat de meeste artsen geven is echter om pas vanaf zes weken te gaan vliegen met je baby. Voor vluchten binnen Europa geldt dat je je baby gedurende de hele vlucht op schoot neemt, maar voor verre vluchten kan je ook een reiswieg (baby basket) aanvragen via de luchtvaartmaatschappij met wie je vliegt. Hoe jonger, des te groter de kans dat je gebruik mag maken van een reiswieg aan boord. Je krijgt dan een stoel toegewezen die zich meestal achter schotten bevindt. Naast het gebruik van de reiswieg profiteer je dan ook nog van meer beenruimte!

#2. Wat neem ik mee als ik met een baby ga reizen?

Het liefst neem je álles mee wanneer je gaat vliegen met je kids. Niks aan het toeval overlaten dus. Maar voor je het weet, sta je met al die kilo’s bagage op de luchthaven. Het is wel afhankelijk van je eindbestemming om te weten wat er allemaal op jouw ultieme ‘vakantie-checklist baby’ moet komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan het weertype en of  er voldoende winkels zijn ter plaatse waar je voedingsmiddelen of babyspullen kan kopen. Op vakantie met een baby betekent dat je van tevoren goed moet bedenken wat er ter plaatse NIET verkrijgbaar is. Een speurtochtje op internet kan echt geen kwaad en het scheelt extra kilo’s. Vergeet op je baby-paklijst vooral niet de luiertas met de drinkfles en de speen. Aan boord kan je écht niet zonder. Vinken maar!

#3. Welke bestemmingen kies je voor een vakantie met een baby?

Wat gaat het worden als de coronacrisis voorbij is en er weer gevlogen gaat worden? Blijf je het liefst in Europa en wordt het zonvakantie in Griekenland, Ibiza met je kleine of kies je voor een stedentrip met de baby? In Europa zijn tal van heerlijke, kindvriendelijke bestemmingen waar een vakantie met baby echt aan te raden is. Ben jij nieuwsgierig naar de top 5 vakantiebestemmingen voor een vakantie met kinderen? Of ben jij klaar voor een groter avontuur en is vliegen met jouw jongste voor jou appeltje eitje? Denk dan eens aan vliegen naar paradijselijk Bali met de baby of een chille vakantie naar Curaçao. Je vindt daar álle ingrediënten voor een ontspannen familievakantie.

#4. Vliegen met je baby? Welke luchtvaartmaatschappij kies ik?

Welke airline is het beste voor het vliegen met een baby? Ik raad je aan om deze blog over kindvriendelijke airlines te lezen. Deze heb ik vorig jaar zelf geschreven en is mede gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Voor specifieke informatie over bagage of maaltijden aan boord ga je naar de website van de airline. En niet onbelangrijk, ook de ticketprijs speelt een rol bij de keuze voor een airline.

#5. Moet ik een verzekering afsluiten als ik ga vliegen met een baby?

Tenslotte deze vraag en in deze tijden misschien wel de belangrijkste, de verzekeringen of garanties. De reisverzekering dekt veel medische kosten in het buitenland, daar waar de zorgverzekering dit niet vergoedt. Daarnaast zorgt de reisverzekering voor repatriëring in geval van ziekte. Deze verzekering is geen overbodige luxe, zeker niet in tijden zoals nu waarin goede medische zorg overal ter wereld gewenst is. En dan is er nog de annuleringsverzekering of annuleringsgarantie, die je reissom (grotendeels) beschermt wanneer reizen voor jou of je reisgenoot niet mogelijk is, vanwege bijvoorbeeld ziekte. Of je nu alleen vliegt, samen of gaat vliegen met je baby, de annuleringsverzekering of annuleringsgarantie zorgt voor (gedeeltelijke) restitutie van je ticketprijs.

Reageer op dit bericht