Top 7 bezienswaardigheden van Madrid!

Wil jij na de coronacrisis weer graag een mooie Spaanse stad bezoeken? Wie weet zat je wel te denken aan Madrid… De stad waar je je kan verwonderen over de prachtige paleizen, rondloopt op de gezelligste pleinen waar je de locals ook vindt en waar je natuurlijk geniet van Spaanse tapas en Sangria. Wij helpen je alvast een handje met de top 7 bezienswaardigheden Madrid.

De Spaanse hoofdstad ligt in het hart van Spanje, dus een uitstapje naar de zee gaat iets minder makkelijk, maar je geniet hier zeker van het Spaanse ritme en de gezelligheid. Laat je in Madrid verrassen door de meest beroemde meesterwerken in de kunst en dwaal vooral langs de volgende bezienswaardigheden!

De tofste bezienswaardigheden Madrid…

#1. Palacio Real

Het Koninklijke Paleis van Madrid is gebouwd in de 18e eeuw. Op zijn plek stond eerst een fort, maar deze werd door een brand verwoest. Het gebouw bestaat uit meer dan 2.500 kamers die schitteren van luxe en rijke decoraties. Sinds de jaren dertig wonen de Spaanse koningen niet meer in het paleis, maar het paleis is nog wel open voor nationale evenementen. Als bezoeker kan je een deel van de kamers bezoeken, waaronder de Gouden Troon Kunst.

#2. Museo del Prado

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Madrid is wel het Prado Museum. Dit wereldberoemde museum waarborgt een van de meest waardevolle kunstcollecties. De beroemdste kunstwerken uit de 12e tot 19e eeuw vind je hier terug. Niet alleen werken van beroemde Spaanse schilders, maar ook van andere nationaliteiten. Voor de kunstliefhebbers onder ons: écht een must see.

#3. Plaza Mayor

Het belangrijkste plein in Madrid is toch wel Plaza Mayor. Op dit plein hebben een aantal grote, historische gebeurtenissen plaatsgevonden. Het plein werd vroeger gebruikt voor openbare executies (way back natuurlijk!), maar ook stierengevechten. Tegenwoordig vind je aan de rand van het plein gezellige cafés en restaurants waar je heerlijk kan aanschuiven voor de lekkerste tapas. Op het midden van het plein vind je een sculptuur van Filips III.

#4. Puerta del Sol

In iedere stad heb je een wijk waar je de meeste (en gezelligste) winkels, cafés en restaurants vindt. In Madrid is dat Puerta del Sol. Ook een bekende wijk onder de locals van Madrid. Zo komen ze hier ieder jaar bijeen om het nieuwe jaar te vieren. Je vindt hier de symbolen van Madrid (de beer en een aardbeienboom) en fun fact: de afstanden van het hele land worden hier gemeten vanaf de Zonnepoort.

#5. Gran Via

Nog een belangrijke straat in Madrid is Gran Via. Dit is een van de hoofdstraten en is een belangrijke, toeristische verkeersader. De straat loopt van Plaza de España tot Calle de Alcalá. Wil jij graag lekker winkelen, in een gezellige restaurantje duiken of ergens een heerlijke Spaanse wijn ingeschonken krijgen? Dan is dit dé straat om te zijn.

#6. Plaza de Cibeles

Heb jij wel eens gehoord van de bezienswaardigheid Fuente de Cibeles? Dit is een prachtige fontein met een Romeinse godin in een door leeuwen getrokken koets. Locals noemen dit een van de mooiste pleinen in Madrid. Het plein is ook nog eens omgeven door klassieke gebouwen wat het plein een nog indrukwekkendere aanblik geeft. Vooral bekend is de witgekalkte Palacio de Comunicaciones.

#7. Parque del Buen Retiro

Net buiten het centrum van Madrid vind je het Parque del Buen Retiro. Een van de favoriete plekken van de burgers om zich te verzamelen. In dit stadspark vind je een prachtig meer waar je een monument van koning Alfonso XII aan de oever ziet staan. Ben jij wel van de romantiek? Huur dan een roeibootje waarmee je een romantisch peddeltochtje met je geliefde onderneemt.

Welke bezienswaardigheden in Madrid ga jij bezoeken?

Duidelijk, toch? Er is genoeg te doen in Madrid! Natuurlijk zijn er nog veel meer interessante bezienswaardigheden te vinden. Zo kan je ook héél goed shoppen in Madrid. Ken jij nog andere toffe plekken in Madrid? Deel ze met ons hieronder en inspireer ons voor onze volgende Madrid-blog.

Reageer op dit bericht