Turkije en Denemarken verrassend populair voor de meivakantie

Stelletje op het strand met hoeden op

Met de meivakantie in aantocht heeft TUI bekend gemaakt wat de populairste bestemmingen zijn. Daarin valt op dat Turkije terug van weggeweest is en Denemarken de grote nieuwkomer is.

Op de eerste plaats staat Spanje ver boven de andere landen. Met de keuze voor de Spaanse stranden, Canarische Eilanden of mooie steden is Spanje altijd een favoriet. De volledige top 6 favoriete bestemmingen voor de meivakantie is als volgt:

  1. Spanje
  2. Griekenland
  3. Turkije
  4. Curaçao
  5. Portugal
  6. Denemarken

Denemarken en Turkije

Met een zesde plek doet Denemarken het dit jaar verrassend goed voor de meivakantie. Vooral Billund en het schiereiland Jutland kunnen veel Nederlanders verwachten. Dat Legoland in Billund ligt zal zeker meespelen.

In Turkije is vooral de kust rondom Antalya populair. Door de lage prijzen, een heerlijke temperatuur en all inclusive hotels, waarin je veel waar krijgt voor je geld, is Turkije weer opgeklommen vanuit het dal waarin ze zaten. Ondanks de publiciteit rond dit land schrikt dit weinig mensen meer af.

Last minutes

Veel mensen hebben last minute voor een vakantie gekozen. Hierbij is er ruime keuze aan bestemmingen in Griekenland. Vooral Kreta en Kos trekken veel vakantiegangers.

Reageer op dit bericht