Voor $69 vliegen naar Amerika, te mooi om waar te zijn?

Jonge vrouw kijkt bedenkelijk bij een incheckbalie op het vliegveld

In 2017 is de prijzenoorlog tussen vliegmaatschappijen zover opgelopen dat vluchten van Europa naar de Verenigde Staten mogelijk zijn voor $69. Maar hoe kan dit zo goedkoop zijn?

Norwegian Air heeft aangegeven vluchten aan te gaan bieden voor deze bizar lage prijs. Daaropvolgend kwam WOW Air met prijzen van $69,99 voor een vlucht van Stockholm, Kopenhagen, Edinburgh en Bristol naar Californië. Vliegen naar Amerika was nog nooit zo goedkoop.

Besparen op grootste kostenpost

Een van de reden voor goedkope tickets is dat Norwegian Air vliegt met de nieuwste energiezuinige Boeing 7373MAX vliegtuigen. En WOW Air maakt gebruik van de eveneens zuinige Airbus A321, A320-200s en A330-300s.

En wat nog extra fijn voor ze is, is dat de brandstofprijzen beter betaalbaar zijn geworden dan voorheen. Ze verbruiken dus minder én het is ook nog eens goedkoper. Als je weet dat brandstof een van de grootste kostenposten is dan kan dit al flink schelen in de prijs voor een vliegticket.

Huilend kind in een vliegtuig met moeder
Wat dacht je van bijbetalen om hier niet naast te zitten?

Betalen voor extra’s

Is het te mooi om waar te zijn? Misschien een beetje wel. Norwegian Air en WOW Air hanteren de werkwijze van budgetmaatschappijen als Ryanair en Easyjet. Je moet betalen voor allerlei extra’s, bovenop de prijs voor je vliegticket.

Voor $69 heb je wel een stoel, maar wil je naast je partner of reisgenoot zitten dan moet je de stoelen reserveren. En ja, dat kost geld. Wil je bagage meenemen (lijkt me logisch als je zo’n lange vlucht maakt), ook dan mag je bijbetalen. Als je niet goed oplet dan zit je zo al op de normale prijs voor een transatlantisch vliegticket, waarbij dit soort zaken wel inbegrepen zijn. Maar het kan dus wel voordeliger zijn als goed let op de extra’s.

Reageer op dit bericht