Vroegboeken? Het loont!

Wie er nog vanuit gaat dat een last-minute vakantie boeken veel goedkoper is, komt vaak bedrogen uit. Jaren geleden, toen minder mensen op vliegvakantie gingen, er minder vluchtaanbod was én je nog je reis boekte bij een ‘stenen reisbureau’, waren de last-minutes het urenlange wachten waard. Tegenwoordig willen we steeds vaker en ook verder weg en is er een groter aanbod aan vluchten dan ooit. Dat maakt de strijd om de beste deals met scherpe korting steeds heviger en dit is zichtbaar in vroegboekkorting op al scherpe aanbiedingen. En zeg nou zelf, korting op de vlucht van je keuze, op de gewenste datum, dat is toch wat we willen?

Voordeel of voordeliger?

Het klinkt afgezaagd maar het werkt overal eigenlijk hetzelfde, wie het eerst komt, die het eerst maalt of zoals de Engelsen zeggen‘First come, first serve’. Kies je voor comfort en zekerheid voor een scherpe prijs of heb je specifieke reisvoorkeuren en reiswensen? Wees er dan snel bij, want het vroegboeken van vliegtickets levert jou voordeel op.

Waarom vroegboeken een goed idee is

#1. Voordeel? Ja! Je profiteert van vroegboekkorting. Bijvoorbeeld in januari strooien zowel vliegticketaanbieders als -airlines met flinke korting.

#2. Zijn tickets voordeliger? Ja. Denk aan de Werelddeal Weken van KLM, of de Sale bij Transavia, waarbij je profiteert van de beste deals naar meer dan 100 bestemmingen wereldwijd.

#3. Is vroegboeken voordeliger dan last-minute boeken? Dat hoeft niet altijd zo te zijn, maar bedenk wel dat je veel meer keuzevrijheid in bestemmingen en vluchten hebt bij vroegboeken dan bij last-minute boeken omdat het aanbod zeer beperkt is.

“Hoe vroeg moet je dan je vliegticket boeken?”

Waar levert vroegboeken voordeel op?

Ben je benieuwd wanneer je het meest profiteert van vroegboeken? Bekijk onze voorbeelden waar vroegboeken jou direct voordeel oplevert.

Weekendvluchten

Vrijdag, zaterdag of zondag zijn verreweg de populairste dagen om te vertrekken en aan te komen, want voor werkend Nederland betekent dit veelal optimaal profiteren van je vrije dagen. Denk maar aan aan weekendje weg. Boek je je vliegtickets voor een van deze dagen kort voor vertrek, dan krijg je al snel te maken met hogere vluchtprijzen.

Business- premium of comfort-class vliegtickets

Dit soort tickets zijn vaak eerder uitverkocht dan standaard economy class tickets. Of de prijzen rijzen de pan uit wanneer je kort voor vertrek boekt. Reden te meer om deze tickets al ruim van tevoren te boeken.

Stoelvoorkeur

Zo ook je zitplaats in het vliegtuig. Wil je zekerheid dat je naast elkaar komt te zitten, of wil jij een stoel aan het gangpad of juist liever aan het raam? Bij de meeste airlines heb je bij vroegboeken ook al de mogelijkheid om je stoel te reserveren.

Directe vluchten en snelle vluchtverbindingen

Het zal je niet verbazen dat we bijna allemaal een voorkeur hebben voor een directe vlucht of een snelle vluchtverbinding boven een vlucht met een lange overstap. Doordat dit type vluchten populair is onder de reizigers, stijgen ze sneller in prijs en zijn ze vaak eerder volgeboekt.

Groepen

Wil je met 10 personen of meer op reis, dan kun je dit ook beter maar zo snel mogelijk regelen. Vooral met zoveel personen wil je zekerheid dat je en met elkaar kunt reizen en het liefst ook voor een redelijke prijs. Last-minute hopen op een scherpe deal voor een groep is vaak zoeken naar een speld in een hooiberg.

Stappenplan vroegboeken

Heb je vroegboekangst of vind je het lastig om keuzes te maken? We hebben een handig stappenplan voor je om jou te helpen bij het vroegboeken. Ben jij klaar voor een vroegboekavontuur?

#1. Laat je inspireren

De tip! Laat je inspireren. Lees blogs, reisverhalen, bezoek de Vakantiebeurs of laat je inspireren door verhalen en foto’s van vrienden en familie. Bedenk waar je jouw foto’s voor het thuisfront of social media wil maken. Ga je voor een Europese bestemming of kies je voor een verre reis? Last van keuzestress bij het boeken van je vliegtickets? Beperk je tot maximaal 2 bestemmingen en vraag je omgeving om jou te helpen bij je keuze voor je bestemming.

#2. Plan je reisperiode

Niks is zo vervelend als je nog niet zeker weet wanneer je op reis kunt gaan. Ons advies?

Pak je kalender en stem met je reisgezelschap tijdig je vakantieplanning af. Vergeet ook niet op je werk je vakantiedagen aan te vragen. Voor je het weet is die collega naast je je voor.

#3. Stel je budget vast

Bedenk wat je wil uitgeven! Dat hoeft natuurlijk niet alleen voor je vliegtickets te zijn, maar ook je accommodatie, excursies en eventueel autohuur ter plaatse. Je bespaart namelijk niet alleen op vliegtickets, maar ook op hotels, autohuur en excursies. Bovendien heb je ook daar nog ruime keuze, dus win-win.

#4. Plan een uiterlijke boekingsdatum

Heb je zeeën van tijd om een goedkoop vliegticket te zoeken? Of moet jij dat ook in je kostbare tijd doen? Door werkzaamheden en sociale bezigheden komen we vaak al tijd te kort. Dankzij de handigheid van onze website, vergelijk je gemakkelijk de beste deals van meer dan 500 airlines. Maar juist de omvang van het aanbod maakt dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet en dat een zoektocht je ongemerkt veel tijd gaat kosten. Bedenk van tevoren wanneer je uiterlijk wilt boeken zodat je je weer kunt focussen op al je andere bezigheden. Je bespaart dus op je kostbare tijd en met vroegboekkorting op op je geld.

Vroegboeken… zeker doen!

Ben jij, net als wij overtuigd dat vroegboeken loont? Laat je kans op die goeie vliegticket-deal met vroegboekkorting niet liggen en boek snel jouw droomvakantie naar top-vroegboekbestemmingen. Boek goedkoop naar Bali, Bangkok, Curaçao of New York.

Reageer op dit bericht