Vrouw veroordeeld voor lopen op thermisch gebied in Yellowstone National Park

Toeristen wandelen bij Norris Geyser Basin in Yellowstone National Park, Amerika

Een 26 jarige Amerikaanse vrouw uit Hartford, Connecticut is veroordeeld tot zeven dagen gevangenisstraf voor het lopen op thermische grond bij Norris Geyser Basin in Yellowstone National Park. Daarnaast werd ze veroordeeld tot het betalen van een boete van $ 1.000, $ 40 aan vergoedingen en een gemeenschapsdienst van $ 1.000 aan het Yellowstone Forever Geological Resource Fund.

De vrouw was met twee andere mensen op weg naar een thermaal zwembad en geiser bij Norris Geyser Basin. Zij en een andere persoon stapten van de promenade en liepen op de thermische grond. Meerdere andere mensen maakten zich zorgen en maakten foto’s en video’s van de drie. Norris Geyser Basin is een goed gemarkeerd gebied met borden en waarschuwingen om op de promenade te blijven.

Een waarschuwingsbord bij Norris Geyser Basin, in Yellowstone National Park
Er zijn volop waarschuwingsborden aanwezig

“Promenades in geiserbassins beschermen bezoekers en delicate thermische formaties”, zegt Morgan Warthin, Public Affairs Officer van Yellowstone National Park. “De grond is kwetsbaar en dun en kokend water net onder het oppervlak kan ernstige of dodelijke brandwonden veroorzaken. Meer dan 20 mensen zijn overleden aan brandwonden nadat ze de warmwaterbronnen van Yellowstone binnengingen of er in vielen.”

“Voor degenen die niet het natuurlijke vermogen hebben om de gevaarlijkheid van knapperige en onstabiele grond, kokend water en kokende modder te waarderen, doet de National Park Service verdomd goed werk door hen te waarschuwen om op de promenade te blijven en in thermische gebieden te wandelen,” zei waarnemend procureur van de Verenigde Staten Bob Murray. “Toch zullen er altijd mensen zijn zoals deze mevrouw die het niet snappen. Hoewel de strafrechtelijke vervolging en gevangenisstraf zwaar lijken, is het beter dan tijd doorbrengen op de brandwondenafdeling van een ziekenhuis.”

Reageer op dit bericht