Waarom jij nú op vakantie naar Curaçao wilt

Pak je zwemkleding en vlieg met ons mee naar het zonnige Curaçao. Een eiland om verliefd op te worden. Lekker weer, hagelwitte stranden, een hippe hoofdstad en natuurlijk het smakelijke eten. Een vakantie naar dit leuke eiland in de Nederlandse Antillen heeft het allemaal. We hebben alle redenen waarom jij nú een vakantie naar Curaçao wilt boeken voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? 

Gezellig en kleurrijk Willemstad

We beginnen met een bezoek aan de hoofdstad Willemstad. Deze bruisende stad is natuurlijk het eerste wat je bezoekt tijdens je vakantie Curaçao. Unieke winkels, heerlijke restaurants en een gezellig centrum. Willemstad steelt je hart.

Maak een wandeling langs de Handelskade en spot de gekleurde huisjes. Loop daarna verder door de wijk Punda waar je geniet van echte Caribische sferen. Winkelen doe je in de wijk Saliña. Shop bij unieke winkels en grote modemerken. Van al dat lopen krijg je natuurlijk trek. Strijk neer op een terras en bestel een portie keshi-ballen. Dit zijn typische Antilliaanse kaasballetjes. Yum!

Nog geen genoeg van de prachtige Handelskade? Boek dan een tafel bij restaurant de Gouverneur (adres: De Rouvilleweg, Willemstad). Vanaf je tafel heb je een prachtig uitzicht op de leuke huisjes. Daarnaast is het eten echt verrukkelijk, niet geheel onbelangrijk natuurlijk. In Willemstad weten ze ook wel hoe ze een goed feestje moeten geven. Maak de dansvloer onveilig in de Wet & Wild Beach Club (adres: Bapor Kibra, Willemstad) aan de rand van Willemstad of ga los in het centrum bij 27 Bar & Terrace (adres: De Ruyterkade 58, Willemstad).

Klein Curaçao: klein maar fijn!

Curaçao, maar dan in het klein. Het is niet gek dat dit kleine eiland ten zuiden van Curaçao de naam Klein Curaçao heeft. Een vakantie naar Curaçao is echt niet compleet zonder een bezoek aan deze tropische plek. Echt dushi. Hier zwem je met dolfijnen, lig je op een heerlijk strand (met een cocktail natuurlijk) en neem je een duik in het helderblauwe water.

Na een boottocht van ongeveer twee uur kom je aan op dit idyllische eiland. Het prachtige bounty-strand en tevens het langste strand van Curaçao is dé reden waarom iedereen zo’n fan is van Klein Curaçao. Maar er is veel meer te doen. Wat dacht je van snorkelen tussen de kleurrijke vissen of duiken met zeeschildpadden? Sportievelingen lopen een rondje op het eiland. Tijdens je wandeling spot je het oude scheepswrak en de verlaten vuurtoren.

Om op het eiland te komen, boek je van tevoren een plek op een boot. Wil je het liefst zo snel mogelijk aan je minivakantie beginnen? Kies dan voor een organisatie met een motorboot. Of maak de overtocht op z’n Curaçaos en geniet van een wat meer ontspannen tochtje met een catamaran.

Vakantie Curaçao = heerlijke bounty-stranden

Echt chillen doe je op de Antillen! Op Curaçao heb je de keuze uit 37 geweldige stranden. Een van de beste, het strand op Klein Curaçao, hebben we net al besproken. We gaan dus verder met de mooiste kuststroken op het eiland zelf.

De Grote Knip is het bekendste strand van Curaçao. Het is gratis en er zijn goede faciliteiten. Daarnaast is het strand echt prachtig. De rotsen om het strand zullen je betoveren, terwijl de turquoise zee uitnodigt voor een frisse duik. De locals gaan vooral naar de zandstrook Cas Abao. Ook dit strand is gratis. Watersporters halen hier hun hart op. Dit is namelijk een van de beste plekken om te snorkelen of duiken. Zonfanaten rollen hun handdoek uit en bestellen een drankje aan de bar. Echt genieten…

Caribische sferen beleef je op Playa Porto Marie. Het strand is hier witter dan wit. De zee blauwer dan blauw. Na je dagje zwemmen en zonnen, eet je gelijk nog even een heerlijke maaltijd bij een van de restaurants. Van 17.00 tot 18.00 uur bewonder je de oranjeroze zonsondergang. Een perfect strand voor een hele dag genieten dus.

Avontuurlijk wandelen in Christoffelpark

Zin in een sportieve uitdaging? Op Curaçao ben je op het goede adres! Naast de vele watersporten maak je hier de mooiste en soms meest uitdagende wandelingen. Het kan allemaal in het mooie Christoffelpark. Dit natuurgebied ligt in het noorden van Curaçao en bestaat uit talloze exotische bomen, planten en dieren. Perfect voor een wandeling en een must-do tijdens je vakantie.

Voor vertrek kies je een route. Deze variëren van 30 minuten tot drie uur, en van eenvoudig tot zwaar. Voor ieder wat wils dus. Bezoekers die allehighlights willen zien, worden aangeraden een hele dag de tijd te nemen. Wil je de berg op? Neem dan goede wandelschoenen, zonnebrandcrème, water en eten mee. Maak de wandeling ’s ochtends zodat je geen last hebt van de zon en de hoge temperaturen. De klim op de berg kan namelijk vrij lastig zijn.

Gelukkig zijn de andere wandelroutes net zo mooi en een stuk minder zwaar. Op de website van het Christoffelpark check je welke route je wilt doen, hoe lang dit duurt en wat je ervoor nodig hebt.

Vakantie Curaçao voor jou?

Ook zo’n zin om nú het vliegtuig in de stappen naar Curaçao? Chillen op het strand, eten bij de lekkerste restaurants, duiken in de helderblauwe zee en wandelen in het groene Christoffelpark. Check de Curaçao-pagina voor meer informatie over het weer, de bezienswaardigheden en de beste reistijd.

Reageer op dit bericht