Waarom Málaga altijd een goed idee is!

Málaga is booming! En dat is het niet zomaar. Bijna het hele jaar door lekker weer, kunst is er overal terug te vinden en je vindt er de heerlijkste stranden. Málaga has it all. Deze Spaanse stad laat met alle trots haar geschiedenis zien. De unieke mix van Romeinse en Moorse architectuur maken het oude centrum dé plek om een middag in te verdwalen. Wissel het stadsleven af met een dag relaxen op het strand en duik in de azuurblauwe zee voor wat verkoeling. Vlieg naar het zuiden van Spanje en laat je verrassen door deze authentieke stad!

The city of art

Picasso heeft een grote invloed gehad op Málaga. Dit zie je terug in de vele kunstgalerijen, de kunstwijk Soho en zelfs in de moderne haven. Spot in de wijk Soho de mooiste streetart geschilderd door internationale kunstenaars. In de geboorteplaats van de beroemde kunstenaar Picasso kan een bezoek aan het museum natuurlijk niet ontbreken. Neem een kijkje in zijn geboortehuis of ontdek zijn kunst in het Picasso-museum.

Beklim het hoogtepunt van Málaga

Bezoek het Arabische fort Alcazaba. Dit fort werd in de 9e eeuw gebouwd door de Moren. Bewandel historische paden langs indrukwekkende ruïnes en laat je verassen door de Moorse architectuur. In dit prachtige fort leer je meer over de geschiedenis van Málaga en geniet je van een adembenemend uitzicht over de stad. Klinkt goed toch?

Ontdek het échte Málaga

Naast Alcazaba mag je het amfitheater en de kathedraal van de stad zeker niet missen. Het oude centrum ook niet trouwens. Struin door steegjes, langs monumenten, over boulevards en door de tuinen. De exotische planten en prachtige olijfbomen sieren het centrum en nodigen uit tot een ontspannen wandeling. Sluit je dag af bij een van de vele tapasrestaurants en beleef de Spaanse manier van leven op z’n best. Yes! Dit is dé bestemming van deze zomer. Maar eigenlijk is Málaga wat ons betreft altijd een goed idee! Van het mooie weer genieten op het strand of het historische centrum ontdekken? Wat ga jij doen tijdens je citytrip naar Málaga?

Reageer op dit bericht