Wat te doen in een paar dagen Bangkok?

Felgekleurde tuktuk’s banen zich een weg door de file van brommers en taxi’s. Straatverkopers proberen hun gebakken bananen te slijten door de autoraampjes, terwijl de chauffeurs ongeduldig toeteren. Het chaotische verkeer duizelt je. Gelukkig ben je bijna aan de overkant van de straat, waar een traditionele tempel verstopt ligt tussen de moderne hoogbouw. Welkom in Bangkok! De hoofdstad van Thailand waar altijd en overal wat te doen is. Wat als je maar 1 of 3 dagen in Bangkok hebt? Wij nemen je mee naar tempels, markten en de Khao San Road… Let’s go!

Dag #1 – Bezoek de mooiste tempels van Bangkok

Bangkok staat vol met bijzondere tempels. Een van de mooiste is Wat Pho, ook wel bekend als de tempel van de liggende Boeddha. In dit godshuis vind je namelijk een 46 meter lange gouden Boeddha, waarvan alleen de voeten al vijf meter hoog zijn. Het complex eromheen staat vol met stoepa’s (bouwwerken die symbool staan voor Boeddha), die versierd zijn met keramische bloemen en kleurrijke tegels.

De bekendste tempel van Bangkok is de Wat Arun. Hij valt met zijn metershoge pagode erg op, aan de oever van de Chao Phraya-rivier. De tempel is rijk versierd met kleine stukjes glas en porselein en ’s avonds wordt hij prachtig verlicht. Andere tempels die een bezoekje waard zijn: Wat Phra Kaew, Wat Traimit en Wat Saket.

Dag #2 – Shop je souvenirs

Na een dagje cultuur is het tijd om te shoppen! Sta vroeg op voor een bezoekje aan een van de floating markets. Deze drijvende markten zijn een echte bezienswaardigheid in Bangkok. De bekendste markt is Damnoen Saduak, die net buiten de stad ligt. Je vaart hier met een longtail-boot over de kleine grachtjes naar de markt. Op het water liggen honderden bootjes vol met verse producten zoals bananen, groenten en kokosnoten.

Voor alle andere producten ga je naar de Chatuchak-weekendmarkt. Verwacht hier piepende kuikens, kitscherige kunst, kleurrijk keramiek en spotgoedkope sieraden. Op de Chatuchak staan zo’n 15.000 kramen, waar je werkelijk alles kan kopen. Om niet te verdwalen op de immense markt is er een systeem van genummerde rijen. En is de weekendmarkt verdeeld in categorieën, zoals kleding en accessoires, keramiek, kunst & antiek en dieren. De meeste producten zijn spotgoedkoop, maar afdingen op je souvenirs is hier een must. Hou dus wat plek over in je koffer, want gegarandeerd dat jij hier tassen vol shopt!

Dag #3 – Beleef Khao San Road

Na een lange dag winkelen ga je naar Khao San Road. Schreeuwende reclameborden, winkeltjes vol met souvenirs, terrasjes met harde muziek en straatverkopers die je van alles aansmeren. Klinkt misschien niet als een plek die je bezocht moet hebben, toch? Het tegendeel is waar. Khao San Road is misschien de meest toeristische straat van Bangkok, maar een bezoekje is een belevenis op zich. Strijk neer bij een van de pop-up barretjes voor een lekker Chang-biertje. Eet coconut icecream uit een kokosnoot en voor de echte dare devils zijn er schorpioenen op stokjes.

Bangkok in 1 dag (het kan)

Heb je vanwege je reisschema maar 1 dag te besteden in deze metropool? Het wordt een drukke dag maar dit is wat je gaat doen:

Je start vroeg met een bezoekje aan de Wat Pho en bewondert de 46 meter lange gouden Boeddha. Daarna vaar je langs de drijvende markt, waar je dragon fruit en banana pancakes koopt. Lunch: check! Stap in een tuktuk en laat je naar het Koninklijk Paleis rijden. Dit complex bestaat uit de meest extravagante tempels vol goud, glitters en kleuren. Van al dat wandelen heb je vast vermoeide voeten. Gelukkig regel je in Bangkok voor een prikkie een voetmassage op straat of in een salon. Fris je weer even helemaal op in je hotel en sluit je dag af op Khao San Road met een heerlijke pad thai en coconut ice cream. Today was a good day!

Heb jij al zin om Bangkok te bezoeken? Boek dan je vliegtickets naar Bangkok hier.

Reageer op dit bericht