Wat zijn de nieuwe regels bij Ryanair voor handbagage-koffers?

Het zat er al even aan te komen, maar de nieuwe regels voor je handbagage-koffer bij Ryanair zijn er nu écht. Wat houden deze nieuwe regels precies in en wat zijn de gevolgen voor jou? Wat gaan andere lowcost-airlines, zoals easyJet en Transavia, doen? En bij welke maatschappijen mag je nog wél kosteloos cabinebagage meenemen en zo ja, hoeveel? Allemaal logische vragen waar wij graag antwoord op geven. We delen ook meteen wat inside-tips…

Wat zijn de nieuwe regels voor Ryanair-handbagage?

Als je je Ryanair-ticket hebt geboekt voor 1 september gelden nog de oude regels met betrekking tot je Ryanair handbagage-koffer. In dat geval mag je nog gratis een handbagage-koffer (55 x 40 x 20 cm en max. 10 kilo) en een kleine tas (35 x 20 x 20 cm) meenemen. Je handbagage-koffer wordt wel ingecheckt. Je mag deze niet meenemen in de cabine. Heb je op 1 september of later je tickets geboekt en je vertrekt na 31 oktober? Dan gelden de nieuwe regels en moet je helaas voor je handbagage-koffer betalen. Je mag nog wel een klein handbagage-item meenemen (maximaal 40 cm x 20 cm x 25 cm). Wil je toch een handbagage-koffer van maximaal 10 kilo meenemen dan moet deze worden ingecheckt. Je mag deze niet meenemen in de cabine. De kosten bedragen € 10 als je deze via Mijn Ryanair erbij boekt. Op de luchthaven betaal je € 20.

Onze tip:
Boek je handbagage-koffer bij tijdens het verplichte online inchecken bij Ryanair. Dit is mogelijk vanaf 30 uur voor vertrek. Zo voorkom je dat je onnodig veel betaalt voor je handbagage-koffer.

Welke handbagage mag ik met de nieuwe regels van Ryanair wél mee aan boord nemen?

Je mag met de nieuwe regeling van Ryanair dus altijd gratis een kleine tas (40 cm x 20 cm x 25 cm) aan boord meenemen. Als je Instappen met prioriteit en twee stuks handbagage hebt geboekt, mag je gratis een handbagage-koffer (maximaal 10 kilo) meenemen in de cabine. Dit is wel afhankelijk van de ruimte in de bagagevakken. Deze service kost € 8 en is te reserveren via de website van Ryanair. Maar let dus op, deze beschikbaarheid is beperkt!

Onze tip:
Wil jij gebruik maken van de service Instappen met prioriteit en twee stuks handbagage? Log dan zo snel mogelijk nadat je geboekt hebt in via je Mijn Ryanair-account. Je gebruikt hiervoor de gegevens die op je e-ticket vermeld staan. Je boekingsbevestiging is tevens je e-ticket.

Hoe weet ik welke (hand)bagage-regels gelden voor mijn ticket?

Check de updates voor (hand)bagageregels van bijvoorbeeld easyJet, Transavia etc. Zo maak je de juiste keuze op basis van ticketprijs, maar ook op basis van voorwaarden van de luchtvaartmaatschappijen. Er zitten nogal grote verschillen tussen luchtvaartmaatschappijen onderling qua regels met betrekking tot handbagage bijvoorbeeld. Vergelijken heeft dus zeker wel zin.

Gaan andere luchtvaartmaatschappijen ook nieuwe handbagage-regels invoeren?

Er bestaat een grote kans dat andere lowcost-airlines als Transavia of Easyjet ook hun regels voor de handbagage-koffer aanpassen. Zo blijven zij ook scherpe ticketprijzen aanbieden, net als Ryanair. Of lijndienstmaatschappijen zoals bijvoorbeeld KLM, British Airways of Lufthansa dit voorbeeld gaan volgen? Dat is op dit moment nog niet duidelijk.

Onze tip:
Boek zo snel mogelijk je tickets, ook voor volgend jaar. Zo profiteer je niet alleen van de scherpste ticketprijzen, maar ook van de huidige voorwaarden.

Wist je dat…

Nog één keer op een rij:

Dit verandert per 1 november voor de handbagage-koffer regels bij Ryanair:

Reageer op dit bericht